България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Детоксикирай това

Прочитания: 145
11.07.2013 15:07 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: http://www.topnews.net.nz

Опитайте да пречистите организма си с няколко детоксикиращи храни. Обърнете внимание на някои от изброените по-долу и увеличете приема им за сметка на пърженото и мазното. Акo успеете да се съсредотите изцяло върху тях за 5 дни, ще се почувствате повече от добре.



Репичките


Те действат благотворно на дейността на черния дроб и жлъчката. Добре знаем, че това е пречиствателната система на организма. Добавете малко нарязани репички в салатата до любимите си зеленчуци. Няма да сбъркате ;)

 

 

Куркума


Редица изследвания са доказали антиоксидантното и противовъзпалително действие на тази лечебна подправка. Куркумата подпомага работата на черния дроб при правилното детоксикиране на вредни съединения. Антиоксидантите играят роля в борбата срещу увреждането на клетките, което може да се случи с натрупването на възрастта.

 

 

Лимони


Мнозина подценяват лимоните като прекрасно средство, подпомагащо правилното храносмилане. Особено полезни за целта са корите на растението. Колкото и тръпчив, нагарчащ вкус да имат те, възпозвайте се от лечебните им свойства.

 

 

Кориандър


Както семената, така и самото растение имат благоприятен ефект върху организма. Докато семената помагат при храносмилането и спомагат за поддържане на нормални нива на холестерол, листата са известни с детоксикиращите си свойства. Така че слагайте по малко кориандър в ястието си.

 

 

Кисело зеле


Ферментиралото зеле осигурява солидна доза от "добрите" бактерии, познати още като пробиотици. Те са особено важни за подпомагане на здравето на храносмилателния тракт. Без тях се нарушава естествената флора на организма, което води след себе си редица проблеми.

 



Следва продължение...

 

 

Още съвети на нашата Фейсбук страница.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване