България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Десетте вида фитнес хулигани (втора част)

Прочитания: 142
19.07.2013 09:07 по статията работи: Sportuvai.bg

И как да се справите с тях

Източник: Thinkstock/Guliver

Притесняват ли ви разни хора във фитнеса? Ако да, то те най-общо могат да се определят в 10 вида. Ние се постарахме да ги обобщим в две статии, като допълнихме и начини за справяне с тях. Вече имахте шанс да видите първите 5, сега следват останалите:

 

*Припомняме, че тези персонажи могат да бъдат, както от мъжки, така и от женски пол, въпреки че са написани в мъжки род.

 

 

Позьорът

 

Тази личност винаги се появява от някъде и се опитва да ви впечатли. Това обикновено се представя като перчене, премесено с предлагана помощ.

 

Начинът да се отървете е да заявите, че се справяте чудесно за текущата си форма и нямате нужда от помощ или пробване на нови упражнения, за които не сте готови.

 

 

Бъбривецът

 

Не се чувствайте зле от това, че трябва да отрежете някой бъбривец, когато ви досажда. Самата идея да сте там е да тренирате, не да се социализирате с непознати.

 

В този случай действа репликата: "Приятно ми беше да си поговорим, но сега трябва да тренирам. Пожелавам ти и на теб приятно занимание", след което слагате слушалките и се съсредоточавате върху уреда. Тогава не е нужно да отговаряте повече.

 

Случаят обаче е клиничен, когато продължат да ви говорят, дори когато сте със слушалки.

 

 

Човекът с фалшивите комплименти

 

От него ще чуете: "Ти си толкова слаб/силен, защо изобщо тренираш?", когато много добре знаете, че не е вярно. Причините за подобен тип поведение психолозите търсят в завистта.

 

Вместо да се конфронтирате, постарайте се да образовате този човек. Кажете само "Тренировките са страхотни, както за тялото, така и за ума."

 

 

Съдникът

 

Тези хора смятат, че тяхната тренировка е по-добра от вашата и се стараят да ви се присмеят по този повод.

 

Този "болен" вид хумор може да прерасне в ежедневен тормоз, затова се постарайте да помислите, преди да реагирате по някакъв начин. Просто постъпете така, че да можете да продължите мирно да споделяте фитнеса с този човек. Ако пък нищо не действа се обърнете към персонала на фитнеса.

 

 

Подстрекателят

 

Обикновено идва при теб и изтърсва: "Ако работиш по-усилено, може да станеш като него."

 

Този вид мислене действа много рядко, а в повечето случаи има обратен ефект. Вашите цели различни от тези на другите и трябва да се съсредоточите единствено върху собственото си здраве. Така че просто се отдръпнете от този човек, не ви е полезен.

 

 

И да не забравите да посетите фейсбук фен страницата ни.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване