България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Десет причини да си зарежете фитнеса (6-10)

Прочитания: 144
13.12.2012 15:12 по статията работи: Sportuvai.bg

Когато прецените, че парите и здравето ви са по-ценни от лоялността към даден фитнес

Източник: sxc.hu

Кога и защо трябва да си сменим фитнеса? След като вече ви дадохме пет основателни причини да потърсите нова зала, днес ще ви поднесем и втората партида с още пет неща, които не бива да пренебрегвате. 

 

Помнете, във фитнеса трябва да се чувствате дорбе и докато физически се изморявате, психически да се зареждате. А не обратното :)

 

Ето и вторите пет причини да се огледате за нова зала:

 

6. Мръсно е

 

Залите са пълни с потни хора, които често тренират до краен предел. Когато легнете на някой уред, трудно е да се каже точно колко души преди вас са сторили същото. И е много неприятно, ако никой не го е забърсал след последната тренировка. Това е само един пример, но има хиляди неща, които трябва да бъдат почиствани редовно в една зала. И макар и по принцип хората, които тренират усърдно да са по-здрави от другите, не бива да разчитате на това. Затова ако някъде видите повече прах, засъхнала пяна в баните, петна от пот или дупка в пода, значи цялото място вероятно прилича на дупка и по-добре да потърсите ново.

 

7. Плащате повече, отколкото получавате

 

Не във всяка зала парите, които плащате за членство отговарят на това, което ще получите в замяна. Има доста хора, за които финансите не са проблем и при тях остава избор само по отношение на качеството. Но за другите винаги има един по-сложен избор - максимално качество на минимална цена. Затова внимателно преценете, дали срещу парите си получавате достатъчно. На много лъскави места ще плащате здраво за неща, които вероятно никога няма да използвате. Какъв е смисълът тогава? На други пък ще плащате малко, но и възможностите ви ще бъдат силно ограничени.

 

8. Цена, която отблъсква дългосрочно обвързване

 

Ето най-простото описание на тази ситуация. Представете си, че повече от година посещавате само един фитнес и месечната ви такса е 30 лева. Един ден отивате за обичайна тренировка, но уредите, които използвате са заети от нови лица. На следващия ден е същото. После се оказва, че те плащат едва по 9,99 лева на месец. Ако вашата зала прекалява с промоциите, тогава може би е време за нова. 

 

9. Агресия

 

Не, не става дума за ступване, а за агресия към вас, когато избирате каква карта и за какъв срок да платите. Има зали, в които управителите и служителите са толкова агресивни в продажбите, че изобщо нямате време да реагирате и понякога плащате за неща, от които нямате нужда. По-добре намерете място, където ще ви позволят да опитате атмосферата, преди да се опитат да ви обвържат с договор, от който и най-ловкият адвокат не може да ви измъкне.

 

10. Вие сте най-силният човек в залата

 

Ако сте стигнали до този момент, нашите поздравления. Ако обаче вие сте най-силния там, какъв е шансът да станете по-силен? Какво се случва с мотивацията ви? Вероятно известно време ще се гордеете с постижението си, а после? Някои треньори препоръчват да не се задоволявате със сегашното си положение, защото винаги някъде има някой, който е по-добър от вас. Дори и да не ви пука за конкуренцията и съревнованието, когато хората покрай вас влагат повече старания, те могат да ви мотивират и вие да сте по-добър.

 

Източник: Men's Health
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване