България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Да поскачаме с Kangoo обувките в Be Shape Studio + Видео

Прочитания: 1201  5
07.01.2013 09:01 по статията работи: Марина Митева

Една невероятно енергична, подскачаща тренировка

Визитка
 5 |
5
Още по темата

Ей, помните ли как сте скачали на въже, като деца? Брояхте ли си колко скоци можете да направите без да се заплетете в него? А играта "Ема еса са”? Хубави спомени... А сега ще ви кажем, че много лесно можете да си припомните тези мигове от детството и то докато тренирате.

 

Най-новият хит по аеробик залите е така наречената Kangoo Jumps тренировка. Тя се изпълнява със специално създадени за целта Kangoo обувки, с които се отскача от земята, докато се правят класическите аеробик упражнения. В тренировката може да се включат даже и елементи на тае-бо, които както знаем са си по-принцип натоварващи. А сега си го представете и да раздавате юмруци, скачайки. Звучи странно, може би, дори смешно, но повярвайте - изключително ефективно е.

 

Ние, от Sportuvai.bg, посетихме една така тренировка в столичното Be Shape Studio в Люлин и бяхме изключително приятно изненадани, от това, което видяхме. Това е и залата, в която за първи път в България започва да се води Kangoo Jumps. 

 

Треньорката Теди, с незалязващата си усмивка, обръщаше внимание на всички. В началото, преди самата тренировка, тя помогна на ентусиастите да си сложат правилно обувките и обясни на новите попълнения в групата, как точно трябва да се скача, за да е правилно натоварването. След това бяхме свидетели на едно лудо подскачане, но най-интересното беше, че всички, абсолютно всички бяха усмихнати. В залата цареше позитивизъм и смях, а същевременно с това се лееше пот отвсякъде. Определено една супер ефективна и забавна тренировка.

 

След заниманието си поговорихме с инструкторката за тази нова мания. Тя ни разказа историята на Kangoo Jumps, какво е натоварването при тази тренировка и защо да изберем точно нея. Във видеото можете да видите и част от интерюто.

 

Но най-интересното на самата тренировка са специфичните обувки, като Теди ни обясни, че има обувки за деца и за възрастни. Това прави самата тренировка подходяща за всички възрасти, за съжаление в България все още не се преподава на деца. Нищо не пречи скоро и това да стане.

 

Самата тренировка е супер натоварваща, но същевременно с това щадяща ставите, тъй като "ударът при приземяването се поема от самите обувки”, обяснява Теди. Даже в повечето западни държави изпозват обувките за сутрешния си джогинг в парка именно, за да нямат неприятни травми впоследствие.

 

Като цяло, бихме определили Kangoo Jumps тренировката, като едно предизвикателство, което бихте могли да опитате и Вие. Гарантираме купонът е на макс!

 

 

 

 


За още любопитни видеа и чудеса от света на спорта (и не само), следете ни и във Фейсбук: www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване