България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Да полетиш на две колела

Прочитания: 246
23.04.2013 13:04 по статията работи: Александра Цанкова

Мартин Ангелов за авангардния си проект "Kolelinia"

Искало ли ви се е да погледнете света от високо и да полетите над сивото, скучно ежедневие? А какво ще кажете, ако направите всичко това на колело? Благодарение на нестандартната, вдъхновяваща идея на един млад български архитект, това може да стане реалност.

 

Имаме удоволствието да ви запознаем с Мартин Ангелов - създателя на добилия световна популярност проект "Kolelinia". Можем да го опишем с много думи: архитект, мечтател, изобретател, новатор, авантюрист. Но това, за което сме най-благодарни на Мартин е, че той създава надежди, окрилява мечти и открехва врата към един по-различен свят - нестандартен, завладяващ, вълшебен.

 

Повече за самия него и авангардния му проект разберете от следващите редове.

 

 

Представете се с няколко думи.


Казвам се Мартин, живея в София, завършил съм архитектура, но напоследък се занимавам с най-разнообразни дейности.

 

 

Откъде идва любовта Ви към колоезденето?

 

Възпитан съм в спортно семейство, баща ми е треньор по гребане и от него съм взел много важни и човешки принципи. Детските си години съм прекарал в Гърция и никога не ни се е налагало да притежаваме автомобил. А иначе велосипедът е гениално изобретение.

 

Вие сте създател на един новаторски и доста авангарден проект. Как възникна идеята за "Kolelinia"?

 

Всичко тръгна от една скица с която участвах в един международен конкурс, който спечелих. Общо взето си задавах въпроси дали наистина е възможно да се кара колело по опънати въжета без да се налага да си акробат.

 

892292



Как приемат хората нестандартонто ви начинание?

 

Обикновено се радват, хората имат нужда от различни гледни точки. Проектът поражда доста бурни дискусии, което ме радва и реакциите са точно в двете крайности.

 

 

Наскоро спечелихте финансиране от конкурса "Keep Walking Bulgaria". Разкажете ни малко повече за щастливто събитие и наградата.

 

Това е една чудесна инициатива, която подпомага иновативни идеи и ще даде много добър тласък на проекта, най-вече защото ще мога да се фокусирам върху него.

 

 

Как намирате спонсори?


Ами, не е лесно да намериш някой, който да инвестира в нещо непознато, това си е риск. Гледам да постигам максимум ефективност с минимум средства за сега.

 

892291

 

Има ли интерес към проекта и зад граница?

 

О, да, след представянето на TEDxBG 2010 имаше лавина от публикации, интересът тръгна именно от чужбина, но тогава идеята беше само на картинки, а последната година правим първи стъпки в реалния свят.

 

 

Вярвате ли в успешното реализиране на "Kolelinia"?

 

О, да, въпрос на време и средства е, най-малкото за реализация с туристически цели.

 

 

Накарайте хората да изберат живота на две гуми, а защо не и да полетят на тях.

Всичко тръгва от детството и чувството за уют при придвижване. Ако някой иска да кара активно колело през цялата година, трябва да знае, че ще трябва да преодолее един не малък период на дискомфорт докато не усети колелото като продължение на тялото си. Въпрос на култура е, не случайно скандинавците се придвижват предимно с колела. У нас от рано попадаме в съвременната месомелачка и се озоваваме със спуснати идеали и цели в живота. А и сме доста изнежени. Пазим се да не усетим живота натурален.

 

 

 

Още интересни и вдъхновяващи материали можете да намерите и на нашата Фейсбук страница: www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване