България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Да завъртим педалите към безплатните закуски

Прочитания: 192
11.02.2014 15:02 по статията работи: peika.bg

Източник: BikeBreakfast

Февруари е, но се усеща като май! Оттук идва и огромното ни желание да караме колело по всяко време на денонощието. На всичко отгоре преди малко колегите от Peika.bg ни споделиха нещо уникално точно на тази тема и ни накараха да подкараме велосипеда си право към Торино, Италия!

 

Там вече са ни сервирали закуската, защото за поредна година две луди глави (Дамяно и Николо) ще организират BikeBreakfast ("Закуска за велосипедисти"). Какво е това и защо (все още) няма почва у нас, ще разберете от следващите редове.

 

***

 

Кой стои зад проекта "Закуска за велосипедисти"?


- Две момчета сме – Дамяно и Николо, заедно с всички хора, които се редуват да ни помагат, за да е възможно всичко, което правим.

 

Откога правите "Закуска за велосипедисти"?


- Проектът BikeBreakfast стартира на 17 юли 2013 г., като продължи всяка сряда до 16 октомври (с една пауза през август).

 

 

1189422

 

 

Кога можем да ви видим покрай велоалеите на Торино?


- В момента сме в зимна пауза, като гледаме да участваме в различни инициативи, за да не прекъсваме съвсем. Например, на 31 януари се включихме в проекта "С колело на училище". През пролетта почваме отново в пълен режим – всяка седмица.

 

Кой приготвя сладкишите?


- За първите закуски сладкишите бяха домашни, като участваха роднини и приятели. След това пристигнаха предложения за външна помощ, преди всичко от кулинарни блогъри, както и от ресторанти и малки местни магазинчета – пекарни, млекарници, кафе магазинчета.

 

 

А каква е реакцията на колоездачите, когато им предложат безплатно кафе или закуска, ще ви споделят колегите от Peika.bg!

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване