България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Да ги ядеш или да ги пиеш? Това е въпросът

Прочитания: 179
25.04.2013 12:04 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Искате да ядете повече плодове и зеленчуци, но не ви остава време или място в стомаха? Има лесно решение на този проблем. Започнете да ги пиете. Фрешът без съмнение е полезна, вкусна и бърза за приготвяне напитка, която ще ви даде много здраве и енергия за отрицателно време.



Дали, обаче, течният вариант на плодовете и зеленчуците е също толкова надежден като натуралния им?  Когато избирате да ги пиете, трябва да имате предвид няколко неща.



При изстискване витамините и хранителните вещества на плодовете и зеленчуците се изпаряват много по-бързо, отколкото, ако запазят твърдия си вид. Знайте, че трябва да изпиете фрешът си веднага, след като го направите.



Редовното сокоизтискване няма как да не се отрази и на бюджета ви. За да сътворите една чаша фреш са ви нужно няколко ябълки (портокали, киви, моркови или каквото си изберете), са ви нужни няколко плода. Но така получавате и повече витамини накуп. Изборът в ваш.



Ако сте сериозни в решението си да пиете, вместо да гризкате плодовете и зеленчуците, трябва да направите инвестиция в качествено оборудване (сокоизтисквачка, блендер). Но тази еднократна сума ще ви се изплати многократно и то със здраве.



Наскоро ви разказахе за положителните страни на фреша. Ако този материал е избягал от полезрението ви, можете да си наваксате тук.



 А сега ви желаем пълни чаши със здраве и енергия. В случай, че ни харесвате, споделете ни го тук - www.facebook.com/Sportuvai.bg :)

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване