България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Видео: Той тича, защото може. А вие защо не тичате?

Прочитания: 170
12.03.2013 15:03 по статията работи: Александър Македонски

Аз спортувам за здраве. Спортувам и за да се постегна, но това е пряко свързано с първото. Спортувам и защото обичам природата. Нямам един ден във фитнеса, защото свързвам спорта с отворените пространства, с дишането на чист въздух. И нека това не звучи като омаловажаване на залата, понякога си мисля, че само това би имало желания ефект върху фигурата ми.

 

Имам познати, които спортуват заради спортната злоба. Води ги стремежът да са винаги първи, да спечелят всичко. Да бъдат най-добрите сред най-добрите.

 

Някои спортуват, защото в нищо друго не ги бива. Извадили са късмет със силна физика, развили са я, за сметка на други неща. Изкарват си хляба с мускули и така ще бъде до последния им ден.

 

Знам, че ако попитам всеки от вас, във всеки отговор ще има различен нюанс. Има обаче една група хора, доста малка, които спортуват защото...

 

могат.

 

29-годишният Стив Бел тича всеки ден. Тича, защото сега може. Някой ден няма да може.

 

 

Когато е бил на 3 месеца е диагностициран с муковисцидоза. Няма да навлизам в детайли за заболяването, но за да добиете представа колко му е трудно, само ще спомена, че се налага всеки ден да пие между 50 и 70 хапчета, както и да си прави инхалации. Това упражнение отнема около един час и половина.

 

После Стив излиза навън и тича. Защото още може да го прави. Защото тичането му дава усещането, че се справя с болестта. 

 

Тук трябва да споменем, че видеоклипът е част рекламна кампания на американския производител на спортни стоки Dick's Sporting Goods. 

 

Така или иначе, видеото е изключително впечатляващо и е задължително да го изгледате. 

 

Но не искаме да ни споделяте вашите причини да спортувате. Сигурни сме, че имате достатъчно такива и всички те са основателни и хубави.

 

Питаме ви, защо НЕ спортувате?

 

Ако някой все пак реши да отговори, може да е с коментар под статията или пък във Фейсбук страницата ни тук: https://www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване