България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Видео: Нова панацея срещу кражбите на колела

Прочитания: 235
21.03.2013 11:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Представяме ви един противоречив опит за спасяване на велосипеда ви от кражби. Противоречив, защото до голяма степен напипва един от сигурните начини да опазите скъпоценния си приятел и също така, недостатъчно ефективен, особено за по източната реалност, в която живеем.

 

И все пак нека разгледаме продукта на BikeSpike, който игра ролята на GPS, скоростомер и още какво ли не. А всъщност представлява една малка кутия, която може да прикрепите към рамката си или към специално разработена стойка за бутилка (която се продава с устройството).

 

Първата функция на джаджата е да предпази колелото ви от кражба. По-точно, в случай, че някой гепи байка, да го локализирате бързо и да си го върнете обратно с помощта на полицията. Хубава идея, която дава частичен ефект при автомобилите.

 

Освен това устройството може да разбере дали сте се блъснали и ако това недай Боже се случи, ще сигнализира на ваши близки за вашата локация и проблема.

 

Трета функция е възможността да следите локацията на децата си и дали те не се отдалечават повече, отколкото сте им позволили. Нямаме предвид да им го монтирате на ръката, а да го използвате когато карат колело в квартала.

 

848121

 

Изобретателите се опитват да съберат близо 150 000 долара от Kickstarter. Те виждат и още едно приложение - да следите любимия ви атлет по време на велосъстезание или тренировка.

 

Всички тези неща се случват посредством безжична връзка между джаджата и вашия iPhone. Освен това софтуерът ще бъде с отворен код, за да може разработчиците да го интегрират спокойно в приложения, които правят.

 

Монтирането е лесно, като се случва с два болта, който са със звездовидна глава. Това го прави една идея по-трудно за смъкване, все пак не всеки крадец си носи комплект със звездовидни ключове.

 

 

И все пак, познавайки нашите ширини, ние се питаме:

 

1. Какво се случва ако някой го смаже с чук? 

2. Какво се случва, ако някой все пак го отвие (възможно е и с обикновена отвертка, макар и по-трудно)?

 

Като цяло приветстваме идеята, защото има твърде малко подобни разработки на пазара, но и тази, както и другите, ни се струва леко недомислена. Какво е вашето мнение?

 

Може да го споделите както под статията, така и във Фейсбук страницата ни :)

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване