България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Велислав Малджиев: Скокът с бънжди е висше удоволствие

Прочитания: 362
13.01.2014 10:01 по статията работи: Александра Цанкова

Скокът с бънджи е емоция, вихър от адреналин, необуздан пулс, който те кара да се откъснеш от действителността и да се почувстваш по неузнаваем начин. Сбъдната мечта, емоционален полет, прекрасен страх, след който се чувстваш по-смел от всякога. Добавете още хиляди мисли и чувства, които променят живота ти, които му дават нова посока и разкриват неподозирани хоризонти.

 

Зад тези няколко секунди шеметен адреналин стои трудът на опитни специалисти, които се грижат невероятната емоция да достигне по възможно най-вдъхновяващия начин до търсачите на силни усещания.

 

 

Днес ще ви срещнем с точно един от тези магьосници, създаващи приключения, за да ви разкрие колко уникален е животът на човека, в чиито вени тече висок приток на адреналин. Велислав Малджиев е едно от лицата, стоящо зад името "Ах!- sports" – клуб, предоставящ стабилна доза силни емоции на всеки, който желае да ги изживее. Бънджи, парашутни скокове, парапланер, алпинизъм, спелеология, рафтинг, туристически програми, зелени училища, български хора и ръченици – можете да изпитате тръпката от всичко това, ако решите да се оставите в техните безстрашни ръце. А какво ни каза Велислав за бънджи скоковете в България, предлагаме бързо-бързо да разберете.



 

 

Откога се провеждат бънджи скокове в България?

 

У нас този екстремен спорт се практикува от 90-те години, като от 16 години насам се упражнява професионално. Що се отнася до нашия клуб "Ах! - sports" – съвсем скоро навърши 2 годиники.

 

 

 

Имаме ли много смелчаци у нас?

 

Да, има. Радващото е, че все повече жени се престрашават да усетят емоцията от скока с бънджи. Най-пресният случай за това е организираното събитие в Габрово на 30 декември миналата година, когато посрещнахме 2014-та със "Скок в новата година". Тогава много хора се престрашиха да скочат от моста на околовръстния път над града, разположен на около 30 метра над река Янтра, свързващ автомобилния трафик между Велико Търново и Севлиево.

 

 

1158868

 

 

 

Къде "Ах! - sports планира следващи скокове?

 

 

1-2-3 март ще скачаме от пещерата "Проходна". Ще правим и тандемни скокове за влюбени (и пияни), в зависимост от това кой какво празнува   по случай 14-ти февруари. Също така организираме целодневни и многодневни програми на пещера "Проходна" и в близост до гр. Клисура, които включват, освен бънджи, и алпийско катерене, проникване в пещери, каньонинг, рапели.  Чакаме разрешение за скок в Перник от кран (височина 42 метра), надяваме се да го получим и да го реализираме в последния ден на карнавала на града в края на януари.  

 

 

 

Кои са най-екстремните и предпочитани места за скок с бънджи в България?

 

 

Зависи каква емоция търси даден човек. Мостът при Витиня е най-високото място у нас – 120 метра. Пещерата "Проходна", край с. Карлуково, по мое мнение е най-красивото място в България. Там скачаш от ръба на скала, неслучайно е наречена и "Божийте очи". Ако някой си мисли, че скокът с бънжди винаги е един и същ, не е така. Не само различното място, самото преживяване те кара да се чувстваш по уникален начин при всеки следващ скок.   

 

 

1158869

 

 

Какво ни дава скокът с бънджи?

 

Висше удоволствие! Положителен заряд от емоции. Наскоро си мислех колко е глупаво да работиш нещо, което не харесваш. Е, аз нямам този проблем, защото съм влюбен в адреналина. :)

 

 

 

Накарай ме да скоча. :)

 

Направи го, за да се освободиш от ежедневните проблеми, за да изчистиш съзнанието си. За да премахнеш негативизма от живота си.   

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Be Shape Studio  5 |
5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване