България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Бързото отслабване: твърде хубаво, за да е истина

Прочитания: 266  2
01.03.2011 11:03 по статията работи: Красимира Динева

Не вярвайте на магически формули за отслабване, а положете усилия за добри резултати

Без диети. Без упражнения. Без никакво усилие и почти на шега. Без йо-йо ефект. Това и още много други неща ви обещават повечето реклами за "магическо отслабване".

Ако голяма част от тях разчитат на финансовите ви възможности, друга се уповава най-вече на развинтеното ви въображение и високите нива на мързел.

Обаче вафли със смаляващ ефект може да намерите само в Страната на чудесата, а не помним да сте ни споделяли, че сте били скоро там?

Нека си признаем: отслабването и въобще поддържането на оптимално тегло нямат нищо общо с магията. Обратното.

Победителите са подготвените

Оставете настрана емоциите и визуалната измама и помислете разумно. Ако някой ви каже, че утре ще спечелите 10 000 лева, без да се налага да работите здраво, ще му повярвате ли?

Бихте се изкушили сигурно, но – по-скоро не. По тази логика зарежете всички фалшиви схеми за отслабване и си дайте реална сметка за това, което трябва да направите по пътя към по-добрата фигура.

"Повечето хора, които се опитват да свалят излишни килограми, искат да постигнат целта си бързо и яростно", казва американският фитнес експерт Травис Мани.

"Само че фактите говорят, че когато отслабвате постепенно и постоянно, имате повече шансове успешно да поддържате оптимално тегло и занапред.

Нещо повече: здравословното отслабване не се ограничава само до диетата, а засяга начина на живот като цяло и включва дълготрайни промени", допълва той.

Преди време американският здравен специалист Маршал Пик пък поясни, че когато човек отслабва твърде скоростно, в мастните депа започва да се отделя голямо количество токсини, което може да затрудни твърде много функциите на черния дроб. А не искате това, нали?

Истинската истина

Горчива или не – няма такова нещо като лесен и траен отговор за справяне с наднорменото тегло. Тази мисия отнема време и тежка работа.

Добрата новина е, че където има желание, има и начин: тоест, ако пренаредите натоварения си график и положите усилия, ще се справите със ситуацията като шампиони.

Травис нарича "тежка работа" 60-90 минути упражнения на ден, през повечето дни от седмицата, а времето зависи от начина, по който тялото се адаптира към предпочетената от вас физическа дейност.

И накрая: не превръщайте отслабването в период. Направете го начало на един по-добър живот. Заслужава си.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване