България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

България със силно представяне на Световно студентско първенство по ориентиране

Прочитания: 245
20.08.2014 14:08 по статията работи: sportuvai.bg

Българският национален отбор по ориентиране, който представи страната ни на Световното студентско първенство по ориентиране се представи по успешен начин и защити реномето на страната ни в този спорт. Първенството се проведе в чешкия град Оломоуц при перфектни условия.

1366262


Щафетата при мъжете, съставена от 2-ма представители от Великотърновския университет "Св. Св. Климент Охридски" и 1 представител от Национална спортна академия, завърши на престижното 11-то място, като малко не им достигна да влезят в челната 10-ка. За щафетата на 1-ви пост стартира Станимир Беломъжев (НСА), 2-ри пост бе Григор Караиванов (ВТУ), а щафетата завърши Иван Сираков (ВТУ). Смесената щафета също се представи по подобаващ начин, завършвайки на 15-то място. В нея участие взеха Кристина Иванова (ЮЗУ), Иван Сираков (ВТУ), Мая Недялкова (СУ) и Григор Караиванов (ВТУ).

Сред индивидуалните състезания, най-предното класиране завоюва Иван Сираков (ВТУ), който се нареди на 30-то място в мъжкия спринт. Съставът на България за това световно първенство бе съставен от 7 души - Иван Сираков (ВТУ), Григор Караиванов (ВТУ), Станимир Беломъжев (НСА), Хюсеин Кехайов (РУ), Кристина Иванова (ЮЗУ), Мая Недялкова (СУ) и Лилиана Гоцева (ЮЗУ).

"Състезанието беше тежко, защото 5 дена бягахме всеки ден и се изразходихме максимално. Не сме далеч от лидерите, на следващите състезания ще сме по-добре подготвени", сподели за sportuvai.bg един от участниците в състезанието Григор Караиванов.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване