България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

БК „Ивайло-Велико Търново“ с нов УС

Прочитания: 156
03.10.2012 16:10 по статията работи: Таня Георгиева

Желанието на екипа е успехите на състезателите на национално и светонво ниво да провокират повече подкрепа за този спорт в града

Източник: Север.бг

Огнян Костадинов, Радослав Владов, Павел Стоянов, Цветан Цветанов и Николай Широков са имената на хората от новия Управителен съвет на боксов клуб "Ивайло-Велико Търново", които заедно с президента на клуба Емил Димитров и треньора Евгени Донев ще се погрижат да го изведат на по-високо и качествено спортно ниво, каквито заявки вече са дадени и от самите спортисти. В работата продължава и активната подкрепа на бившия треньор на националния отбор по бокс на България и Мексико Николай Джелатов. Срещата се проведе със съдействието на бизнесмена Пламен Илиев.

Изборът на нов УС е продиктуван от постигнатите до момента сериозни спортни резултати на младите боксьори, за които, по думите на ръководството, вече е време да преминат на друго ниво. Но за него е необходима и по-сериозна финансова подкрепа.

Освен това, от голямо значение за развитието на бокса в старата столица, е хората да разберат, че не само футболът заслужава подобаващо внимание. Още повече, че боксът е спорта, който носи национална гордост на България в последно време, каза новият член на УС Огнян Костадинов.

За изминалата година средствата, с които е разполагал клубът са от членски внос – 5700 лева, субсидиране от Федерацията, на база спортни постижения – 3 934 лева и 1000 лева подкрепа от Община Велико Търново. Разходите са около 1000 лева на състезание, а до момента през годината боксьорите са участвали в девет турнира.

В средата на месеца предстои отговорна надпревара в Плевен, за която наставникът на великотърновските боксьори ще заложи на изявени вече състезатели като Здравко Попов, Максим Цветков, Момчил Стойчев, Константин Александров, Стефани Койков, Янислав Тодоров и Христо Бошнаков.

За голямото състезание за Купата на България, преди световното първенство в Армения, се подготвят осем боксьора, но кои точно ще защитават честта на Велико Търново на ринга, ще бъде решено от треньора.

Момчетата засвидетелстваха одобрението си от организирането на тренировъчния процес и отношението на клубния състав към тях. Те не скриха, че процесът на спортно израстване не е лек и освен финансово изражение, работата с тях изисква висока морална отговорност, каквато адекватно получават от менторите си.

Организирането на голям боксов турнир във Велико Търново за около 200-300 състезатели е визията, която има за бъдещо развитие на бокса Емил Димитров. Според него това не само ще повдигне духа и на нашите състезатели като домакини, а и ще бъде от полза за бизнеса в града. 

Източник: Sever.bg
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване