България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Skinny Player

Прочитания: 763  4
10.02.2011 13:02 по статията работи: Петя Дикова

Еко музикален плейр с размерите на обикновен лейкопласт ни приближава към бъдещето

Всички знаем, че добрата спортна екипировка осигурява безопасност, комфорт и дори по-добри резултати.

Пристрастените към физическата активност обаче обръщат внимание и на някои детайли, които отлично допълват качествените им занимания. Например музиката – точният ритъм може да бъде наистина стимулиращ по време на всяка тренировка, да увеличи мотивацията и дори издръжливостта (чисто психически) на спортуващия.

Точно по този повод ще ви представим една страхотна джаджа, която предстои да бъде реализарана, надяваме се, скоро. Става дума за Skinny Player или музикално устройство лепенка, което беше демонстрирано в края на миналата година.

Концептуалният дизайн на японците Chih-Wei Wang и Shou-Hsi Fu е наистина иновативен. Плейърът е с миниатюрни размери и има възможност да съхранява 1 музикален албум (между 60 и 90 минути). Звукът се чува посредством мини високоговорители, вградени в основата и разположени от двете страни на кръглия бутон за пускане на музика.

И тук идват най-големите плюсове на устройството – то може да се залепи на практика върху всяка част на тялото, като по този начин се зарежда чрез топлината, отделяна по време на спорт или дори разходка.

Това прави джаджата супер еко, а освен това и изключително удобна – няма стърчащи жици, изпадащи от ушите слушалки или потни петна, както върху обикновените плейъри.

Според първоначалната идея на създателите Skinny Player ще бъде дълъг 80 милиметра и широк 30 милиметра, а дебелината му от 3 милиметра и еластичната основа изобщо няма да се усещат по време на движение.

Остава съмнението колко качествен и силен звук ще възпроизвежда устройството, както и дали по-леко движение на тялото ще успява да го зареди достатъчно добре.

Според специалисти постоянната температура на тялото или лекото й повишаване не са в състояние да възпроизвеждат електричество. Само драстична разлика в температурата би могла да бъде от полза, а това означава силен студ или адска жега.

Някои експерти пък смятат, че сцеплението между плейъра и кожата може да бъде отлично след всяко следващо използване, тъй като е твърде възможно залепващата повърхност да се замърсява. По този начин ще бъде нарушено зареждането на батерията.

Друг недостатък е, че единственият бутон може само да слага начало и край на звука, без да може да пропуска или повтаря дадена песен.

И въпреки всичко, според нас, идеята на джаджата сама по себе си е изключително оригинална. Остава само някоя голяма технологична компания да я разработи и пусне в масово производство.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване