България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Nike+ SportWatch GPS

Прочитания: 1108  3
11.01.2011 16:01 по статията работи: Петя Дикова

Умен часовник, който може да бъде дори персоналният ви инструктор

Бягането вече няма да е същото, след като само преди дни Nike представи най-новия си спортен часовник на Световнотo изложение за потребителска електроника, което се проведе в Лас Вегас, САЩ.

Високотехнологичната джаджа е разработена съвместно с известния производител на GPS-устройства Tom Tom и, както може би се досещате, е снабдена с персонален GPS.

Спортният часовник е част от програмата Nike+, която включва различни възможности за комбинация между хай-тек аксесоарите на бранда и други техни продукти за максимално ефективна тренировка.

Така последното им предложение за фитнес феновете се превръща в много повече от часовник. То може да се свързва със специален сензор, поставен в обувките за тичане, който изчислява доста точно изминатото разстояние, скоростта и дори може да брои крачките ви.

Nike+ Sport Watch е с тъч-скрийн за по-лесно управление и може да бъде свързан с монитор за следене на пулса.

Той съхранява различна информация за всяко ваше бягане, като по този начин може да задава нови персонални предизвикателства към тялото ви – сам повишава натоварването и интензивността чрез различни по сложност програми за тичане.

Освен това изчислява изгорените калории след като въведете персоналните си данни, което прави резултата доста точен.

Ако пък бягате на открито, ви трябва само добра карта и GPS-устройството не само ще ви покаже наклона и особеностите на терена, но ще ви предложи и примерни маршрути с разнообразно натоварване.

Часовникът издава и звуци, отбелязвайки новите ви лични постижения, напомняйки, че е време за тренировка и т.н. Той също така мотивира и окуражава чрез универсални реплики.

USB-връзка позволява бързо прехвърляне на личните ви данни на компютър, а оттам и споделянето им на портала Nikeplus.com, където можете да се "състезавате" с други трениращи.

Умната джаджа, която спечели няколко награди на престижния форум в Лас Вегас, ще бъде пусната в продажба в САЩ и Великобритания на 1 април тази година. В останалия свят ще бъде достъпна след 1 юли.

Засега цена не е обявена, но потребителите от Обединеното кралство и Щатите, желаещи да се сдобият с новия часовник, могат да се включат в списък за предварителна поръчка на nikerunning.nike.com.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване