България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Gangnam Style вълната завладя и България

Прочитания: 257
20.12.2012 16:12 по статията работи: Марина Митева

Новия стил в поп танците - K-POP

Източник: svejo.net
Визитка
 2 |

Всички сме гледали и сме си тананикали най-популярната песен на този сезон - Gangnam Style, но знаем ли всъщност какво се танцува в клипа? Някакви там размяткват крака и ръце, имитирайки, че яздят кон. Да, ама не съвсем.

 

Този тип поп танци си има собствено наименование и то е K-POP. Както можете и сами да се досетите името му е съкращение на Korean POP. A самите танците стават все по-популярни и по-популярни по цял свят. Какво представляват? Така да се каже - поп танци с корейски привкус, по-насечени движения и най-важното изпълняват се на южнокорейска поп музика. А тя самата се оказва интересна смесица от денс, електро-поп, R'n'B , хип хоп и рок.

 

Като цяло корейската вълна тепърва навлиза в България. А тя включва не само танци. Това е цяла култура. Но не говорим за всеизвестните ни бойни изкуства. Не, разказваме ви за цяло едно поколение от млади хора, които обожават да слушат и танцуват на такава музика, фенове са на корейски поп групи и всичко свързано с тях.

 

А къде можете да потанцувате и вие K-POP? Като за начало предлагам пред телевизора, гледайки този откачен клип на песента Gangnam Style. А пък ако искате да станете по-добри, тогава се присъединете към една от малкото танцови формации, които предлагат стила в София - "Софистик Живо".

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване