България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

8 изненадващи ползи от секса

Прочитания: 325
07.09.2014 17:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Сигурно си мислите, че знаете всичко за секса и няма с какво да ви изненадаме? Е лъжете се, приготвили сме ви списък с ползи от секса, за част от които едва ли сте предполагали. 

 

1. Безплатно повищава щастието

Щастието е безценно,нали? След като жените и мъжете достигнат до оргазъм, в тялото се освобождава любовния хормон окситоцин. Той има много благоприятно въздействие върху емоциите и психиката ви. 

 

2. Подобрява действието на имунната система

Според проучване, проведено от университета Уиликс в Пенсилвания, ако правите секс поне два пъти седмично стимулирате имунната си система. Сигурно сте съгласни, че любовния акт  определeно е по-приятен от пиенето на хапчета.

 

3. Изгаря калории

Както знаете, секса е една от най-добрите тренировки. Натоварва цялото тяло и в зависимост от позата се горят доста калории. Има множество скали, които може да разгледате подробно. 

 

4. Намалява чувството на болка

Поради коктейла от хормони, който се завихря във вас по времe на сексуалния акт чувството за болка намалява. Това важи за всички видове болка, затова е по-добре жените да не използват извинения от сорта на "Боли ме глава!". 

1380740

5. Подобрява здравето 

Хората, които водят пълноценен и активен сексуален живот имат по-здрави сърца. Д-р Сюзън Хол казва, че освен това секса предпазва мъжете от рак на простатата. 

 

6. Помага ви да спите по-добре

"Сексът намалява стреса", казва д-р Хол. По този начин вие може да се радвате на спокойни и дълбоки сънища. Това също се дължи на ефекта от хормона окситоцин. 

 

7. Помага ви да се свържете с тялото си

Много често хората се притесняват или срамуват от телата си. По време на сексуалния акт ние се свързваме силно с телата си. Ако не се чувстваме комфортно в кожата си,няма да се чувстваме добре и в леглото. 

 

8. Заздравява връзката

Дали това се дължи на окситоцина, времето прекарано с партньора или разговорите след акта, секса определено сближава хората. Независимо колко различни характери имат хората в една връзка остават близки и интимни когато правят секс. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

 

Източник: mnn.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване