България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

7 упражнения, които ще трансформират тялото ви

Прочитания: 228
15.08.2014 16:08 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: БТА/AP

Ако още се чудите какви упражнения да правите на тренировка, тези са перфектни за тях. Те ще ви помогнат да натоварите цялото си тяло, да свалите няколко ненужни килограми и да стегнете мускулатурата си. Ако още не сте мотивирани да започнете да тренирате, пуснете си някоя надъхваща песен и започнете с тази лека тренировка.

Скачане на въже. Това упражнение спада към кардио упражненията, но ще ви помогне да заздравите цялата долна част на тялото ви. Ако не сте тренирали преди това започнете с 10 минути скачане на въже, ако тренирате и сте напреднали, може да стигнете до 20 минути.

Клекове. Не е нужно да ги правите във фитнеса с тежести, можете да ги правите увас със собствена тежест. Единственото нужно е да задържате малко, когато сте клекнали, за да увеличите натоварването. Започнете с 3 серии по 10 повторения, а когато напреднете можете да стигнете до 20 повторения.

Лицеви опори. Ако не сте тренирани добре, това упражнение ще ви е трудно, но то е много ефективно. То натоварва гърдите, ръцете, рамената и гърба. Започнете с 3 серии по 10 лицеви опори. След това можете да ги увеличите на 15-20.

Напади. Не забравяйте отново долната част на тялото. Нападите ще ви помогнат да подобрите вашата гъвкавост и ще ви помогнат да заздравите бедрата и седалищните мускули.

Плуване. Лятото е време за море и басейни. Но не отивайте там само да се печете и да пиете бира. Хубаво е да поплувате поне 20 минути. Това е спортът, който натоварва абсолютно всеки мускул в тялото ви и е много полезен спорт.

Бягане. Не забравяйте и доброто старо бягане. То е упражнението, което изгаря най-много калории не го пропускайте, когато започнете да тренирате за сваляне на килограми.

Колоездене. Отново кардио упражнение, което можете да правите спокойно. Забравете автомобила и се качете на колелото и отидете на работата. През почивните дни можете да идете извън града на излет с колелото.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: womanitely.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване