България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

6 спорта, които със сигурност не сте опитвали (II част)

Прочитания: 159
27.12.2012 12:12 по статията работи: Марина Митева

Източник: menhotnews

Задават се втората тройка странни спорта, които ще ви предложим днес. Осъзнаваме, че те са дори 5 пъти по-щури и от предишните три, но все пак поне прочетете.

 

4. Лимбо скейтинг


Спомняте ли си танца "лимбо”? Двама държат опънато въже и всички трябва да минем под него без да го докоснат, а с всеки следващ път въжето бива смъкнато все по-надолу и по-надолу. А "скейтинг” всички знаем какво е - пързаляне. Как обаче тези две неща са се събрали в един спорт и под какво "въже” се минава? Там е работата "въжето”, всъщност е кола или автобус. Идеята е да се "пропързалят” възможно най-много на брой от тях. Колкото и страховито да звучи, превозните средства поне не се движат. А кой го практикува? Ами, децата. Неофициално световният рекорд го държи едно индийско хлапе, което е успяло да мине под 57 автомобила наведнъж. А сега, мили деца – моля, НЕ пробвайте това!

 

56fb91ff-69f3-339c-d346-9260b22562ab

 

5. Зорбингбол


Продължаваме със щуротиите, но този път няма да се пързаляме, а ще се търкаляме! Може би някои от вас са чували за зорбингбола, а може и да са го пробвали. Те ще кажат най-добре дали наистина е толкова яко, колкото изглежда. А за всички останали, които не знаят какво е, сега ще обясним. Представете си една огромна топка (зорб). Сега си представете вие в нея – вътре, да. А сега си представете хълм и вие как се търкаляте по него... Звучи опасно, но всъщност не е. Самата сфера е изобретена още в далечната 1973 г. от френският инженер Жил Еберсол. След това всяка година се правят подобрения по конструкция й, но като цяло кълбото е с оптимален размер 3 м. и 20 см. и е изготвено от специален полимер, който с лекота издържа и при -50 градуса. Добрата новина е, че е зима и такива температури са възможни, дори и при нас. А още по-добрата новина е, че зорбингът може да бъде пробван и в България. Повярвайте, изключително забавен е и премахва стрес всякакъв.

 

83363388-0f35-a0a8-80d2-243c0a039b12

 

6. Сърфинг върху влак


Последният шантав спорт, на който ще се спрем днес е просто мега откачен, дори и за най-екстремните личности. Заставаш върху влак, чакаш да тръгне, а след това си пътуваш върху него. Това занимание дори е преследвано от закона, тъй като е дало много смъртни случаи. Само по себе си изглежда лесно, но седейки отгоре върху движещ се влак – едва ли е. Има тунели, мостове, високи скорости – толкова много препятствия, и все пак има "луди”, които все още го практикуват. Слагам една дебела Удивителна тук, наистина возете се на влакове, ама във тях, а не върху тях.

 

bfa7467c-2b05-9fdf-cd0b-f856c64bbbae

 

Завършихме и с тази доза "лудории” и шантави спортове. В крайна сметка най-важното е да се спортува, но имайте и здрав разум, молим ви.

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване