България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

6 причини, поради които коремчето не изчезва

Прочитания: 253
19.03.2014 12:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Не, няма да стане с вълшебна пръчица

Източник: Thinkstock/Guliver

Изпаднали сте в ситуация, в която колкото и да тренирате, коремът ви продължава да се очертава под прилепналите блузи? Не се отчайвайте, най-вероятно допускате някоя от следните 6 грешки. Поправете ги и кажете "здравей" на перфектната визия!



Не приемате достатъчно магнезий


Телата ни се нуждаят от магнезий, за да функционират правилно. Освен за регулиране на кръвното налягане и сърдечната дейност, редовният му прием помага при оформянето на тялото. Проучване твърди, че магнезиевата добавка се справя успешно с проблема със задържането на вода.



Практикувате грешната тренировка


Повечето хора смятат, че нямат нужда от инструктор или специални указания, които да ги насочат към подходящата програма от упражнения. Съветваме ви да не разчитате толкова много на личните си познания, що се отнася до тренировки.



Не спите достатъчно


Американско проучване сочи, че жените, които прекарват в сън по-малко от 5 часа на денонощие, са застрашени в по-голяма степен от затлъстяване. Поради тази причина ви съветваме да се придържате към 8-те часа сън, за които ни говорят лекарите от цял свят. Може би имат право. ;)



Пиете газирано


Този вид напитки са пълни с излишна захар, която не е нужна на организма ни по никакъв начин. Не виждаме причина да продължавате да ги консумирате, а вие?



Прекалявате със солта


Ако понякога се чувствате подути след хапването на солена храна, от нас да го знаете - не си въобразявате. Излишната сол в организма кара водата да премине от кръвта в кожата, което е причина за споменатото състояние. Излишно е да казваме, че то се отразява най-много в областта на корема и талията.



Пиете прекалено много алкохол


Изследвания доказват, че прекомерната консумация на алкохолни напитки може да увеличи апетита ви. Носи се и слуха, че честият, редовен прием на бира увеличава размера на корема ни. Разбира се, това е съвсем субективно, но е добре да го имате предвид. 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване