България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

6 начина да си дадете почивка на съзнанието

Прочитания: 303
12.03.2013 14:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Понякога се налага да си вземете почивка, но не ви остават нито средства, нито време. Не се отчайвайте, вземете си душевна ваканция

Източник: Thinkstock/Guliver

Когато се натрупат, малките стресори могат да доведат до голям дистрес и чувство за безизходица. Още по-лошо става, когато нямате никаква представа как да започне решаването на проблемите. В този сллучай бихте могли просто да се изключите за малко за да облекчите стреса. Но твърде малко от нас имат време или пари - да избягат на импровизирана ваканция.

Има начин, при който не е нужно да харчите и стотинка, а отделеното време е минимално. Нарича се психическа ваканция.


Ако не намерите начин да намалите стреса, здравето ви ще плати висока цена, както психически и физически. Затова е важно всеки ден да се отпуснете с минимални усилия за да получите желаната полза.

"Хората, които са под голям стрес, имат дори физически проблеми, породени от него", казва Сали Конъли, социален работник и терапевт в клиника в Луисвил, Кентъки. "И ако не можете да откриете начини да го облекчите, дори за кратко време, може да доведе до дългосрочни последици. " Облекчаването на стреса е от решаващо значение да запазим стабилност в ежедневието си.

Техниките за релаксация са бърз и лесен начин да се помогне на цялото спокойствие на тялото. Те ще ви дадат тласък за целия ден. Сали Конъли предлага шест начина за бърза психическа ваканция за намаляване на стреса:

Прочетете книга в леглото. Това е чудесен начин да се избяга от действителността. Четенето на книга ще ви изпрати в една друга реалност. Освен това вашето легло е топло, уютно, удобно, и спокойно. Удобно място и хубава книга е идеалният начин да забравите проблемите и да пренасочите собствените си мисли.

Визуализирайте релаксация. Открадне няколко спокойни минути. Затворете очите си и си представете, че сте на брега на океана и усещате топлите слънчеви лъчи. Или пък на поляна с много цветя и шумолящ поток наблизо. Съсредоточете се върху освобождаването на напрежението от пръстите на краката до главата ви.


Разгледайте стар фотоалбум. Обикновено човек снима щастливите си моменти. Разглеждайки старите снимки ще се върнете именно в тези спомени. А това е винаги приятно. Разгледайте албум от почивка или екскурзия и ще се почувствате по-добре.


Погледнете през прозореца. Разсейте себе си, като се фокусирате върху нещо различно от това, което ви стресира. Вземете си почивка, затворете вратата и и си позволете да мечтаете за няколко минути.


Слушайте музика за релаксация. Тук изборът е голям - чуруликащи птици, разбиващи се вълни, или лек дъжд. Затворете очи и комбинирайте с дълбоко дишане.


Разходете се. Упражнението е чудесен начин за облекчаване на стреса, защото е голямо бягство за ума. Рано сутрин или в обедната почивка. Ако се разхождате сред прородата ще получите дори още по-голямо облекчение и спокойствие.

 

<<facebook.com/Sportuvai.bg>>

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване