България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 храни, които предотвратяват махмурлука

Прочитания: 187
23.08.2014 11:08 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Днес е събота, което означава, че вечерта е време за забавления. Но внимавайте, не прекалявайте с алкохола, защото не искате неделя да не можете да се надигнете от леглото. Ето няколко храни, които можете да ядете преди да започнете да пиете, които ще намалят вероятността от махмурлук. Но те не са вълшебни пръчици и за това внимавайте колко алкохол приемате.

Зелен сок. Този сок преди пиенето на алкохол може да направи чудо с вашето тяло. Алкохолът дехидратира тялото ви и ви кара да изхвърляте електролити. Но ако пиете този сок, той ще облее тялото ви с витамини и минерали, които трудно ще изхвърлите при нормални количества алкохол. Добавете възможно най-много зеленчуци като зеле, спанак, броколи, краставица, целина и др.
1369265
Картофено пюре. Сигурно знаете златното правило, винаги да пиете на пълен стомах. Това е така, защото храната попива алкохола и вие не се напивате. Картофите са идеалната храна, която ще запълни стомаха ви преди запой. Пюрето най-добре може да абсорбира алкохола, за това се препоръчва преди алкохолни подвизи.
1369267
Пилешки гърди. Протеините също могат да противодействат на алкохола. Но мазнините му помагат да подобри действието си върху тялото, за това е нужно да ядете месо, което няма много протеини. Идеалната възможност е пилешки гърди на скара.
1369268
Вода. Водата след употребата на алкохол няма да ви помогне, защото ще увеличи вашето главоболие и може да ви се замае главата, но преди да пиете водата е важна. Тя ще помогне на тялото ви да се хидратира, което ще намали опасността от тежък махмурлук на следващия ден.
1369269
Краставица. Тя е съставена от 95% вода, което я прави една от добрите храни, които хидратират тялото. Освен това, тя ще изкара всички токсини от тялото ви, което е добре преди приемането на големи дози алкохол.

1369266


Идеалната вечеря, преди да започнете да пиете големи количества алкохол е пилешки гърди на скара с картофено пюре, салата от краставици и няколко чаши вода. Ако довечера ще излизате, помислете за това как искате да се чувствате утре.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

 

 

Източник: mensfitness.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване