България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 неща, които мислите за полезни

Прочитания: 188
10.03.2014 13:03 по статията работи: Sportuvai.bg

А всъщност не са

Източник: Thinkstock/Guliver

Всеки си има навици, от които е трудно да се откаже. Работата е там, че доста от тези навици не са толкова полезни, а някои са си направо вредни. Решихме да съставим списък, показващ няколко не толкова полезни ежедневни дейности. Вместо да започвате да търсите вредните навици у вас, хвърлете едно око надолу и ги избягвайте.

 

1. Гел за ръце

 

Най-важното нещо преди ядене е хигиената. Миенето на ръцете е задължително преди ядене, ако не искате да се разболеете. То обаче, трябва да става със обичайните вода и сапун, а не с популярните хигиенизиращи гелове. Ако наистина няма какво да използвате за почистване и такъв гел би свършил работа, но той изсушава ръцете и не е толкова ефективен, колкото сапун и вода. 

 

2. Плодов сок

 

Етикетите, на които пише "Истински плодов сок", звучат наистина примамливо. Но истината е, че нямат почти нищо общо с плодовият сок. Фибрите и полезните съставки от обелките са премахнати, а останалото е повече захар. В една кутия сок от един литър, се съдържа толкова захар, колкото и в една газирана напитка. Естествено, че е по-добре да пиете сок, но ако искате да е истински си направете сами. Да, по-скъпо е, но си е ударна доза витамини.

 

3. Наваксване със съня

 

По-дълга дрямка през уикенда може да звучи добре, но има и лошите си страни. Изследвания показват, че спането през уикенда нарушава ритъма на тялото ви. Това ви кара да си лягате късно в неделя и да чувствате смазваща умора в понеделник. Най-добрата стратегия е да се събуждате в точно определен час всеки ден, като си осигурявате задължително по 8-9 часа сън. 

 

4. Храни с ниско съдържание на мазнини

 

Понякога избираме храни, на които пише "Лоу фат" т.е. ниско съдържание на мазнини. Истината обаче е, че дори и да са такива, те не са нискокалорични. Освен това, те могат да съдържат повече въглехидрати и захари от нормалните си версии. Съветът ни е, да четете внимателно етикета, когато избирате такава храна. Другият вариант е да се придържате към необезмаслените храни, но на малки порции. 

 

5. Плодово кисело мляко

 

Кисело мляко за закуска е чудесен избор. Плодово кисело мляко обаче – не. Или поне що се отнася до здравословното хранене. Повечето плодови йогурти имат добавени много захар, което носи със себе си и много калории. За да се убедите, че не закусвате с десерт, четете внимателно етикета. А най-доброто, в случай, че ви се яде плодово кисело мляко, е да си направите сами. Просто вземете няколко ягоди, череши или каквото харесвате, сложете ги в купа, прибавете кисело мляко и разбийте с миксер. Лесно и полезно. 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване