България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

4 удивителни ползи, които носи отказът от обработени храни

Прочитания: 840
19.09.2017 10:09 по статията работи: Sportuvai.bg

Включително за кожата и косата

Едва ли за някого е тайна, че нездравословната храна, известна още като "джънк фут", вреди на здравето. От затлъстяване до различни заболявания, любовта към тези храни може да има опасни последици.

Ако се нуждаете от допълнителна причина да се откажете от пакетираните и обработени храни, предлагаме информация относно онова, което се случва с тялото, когато се ограничи консумацията на вредни храни.

 

1. Отново влизаме в любимите си дънки

Разбира се, единствено отказът от нездравословните храни не може магически да доведе до вталяване, но е огромен фактор в процеса, свързан със сваляне на излишни килограми. Когато ядете по-малко обработени храни, консумирате и по-малко наситени мазнини.

Знае се, че наситените мазнини от нездравословни източници причиняват повишаване на лошия холестерол, крият риск и от затлъстяване.

 

2. Косата укрепва

Избягването на преработената храна, респективно на консервантите, стабилизаторите и химическите вещества, оказва изключително положителен ефект и върху косата. Тогава консумирате повече пресни продукти, които осигуряват витамини, минерали и антиоксиданти на организма. Това оказва благоприятно действие и върху косата.


Ключът към красивата кожа не е в крема за красота, а в онова, което ядете. Отказът от нездравословните храни помага за регулирането на хормоните и предпазва от вредните странични ефекти на консервантите.

 

3. Кожата става чиста и сияеща

 

4. Подобрява се сънят

Храните с високо съдържание на захар не само водят до наддаване на тегло, но и до нарушаване на съня. Тези храни пречат на естествените неврохимични процеси и дестабилизират съня, което води до раздразнителност и летаргия.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване