България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

4 съвета за тренировка у дома

Прочитания: 334
27.01.2017 11:01 по статията работи: Sportuvai.bg

Не оставяйте студеното време да ви попречи

Източник: Thinkstock/Guliver

Зимата е в разгара си и времето на вън определено е доста суровичко. Сред преспите и непочистените улици е трудно човек да стигне до където и да било, а ако става дума за залата, много хора предпочитат да си останат вкъщи. Но студът не бива да попречи на вашата тренировка. Стига да има желание, човек винаги може да навакса пропуснатата тренировка вкъщи. Ето няколко съвета от нас за това.

 

1. Рекламна пауза
 

Когато човек си остане вкъщи е много изкушаващо да седне пред телевизора и да гледа някое предаване. Естествено всяко предаване си има реклами. И за да не изпускате от любимото шоу, може да правите упражнения по време на рекламите. В едно 30-минутно предаване обикновено има 2 рекламни паузи по 3-4 минутки. Спретнете си по няколко интензивни серии например от клекове, лицеви опори и коремни преси. 

 

2. Кардио

 

Кардио не означава непременно тичане. Във фитнес залата може да сте ограничени до бягаща пътечка или "колелото", но има и други начини да тренирате сърцето. Няма значение какво е действието, ако интензивността е достатъчна. Комбинирайте клековете и лицевите опори със подскоци например. 

 

3. Изобретателност

 

Повечето хора нямат тежести вкъщи, нито лостове. Затова, ако искате да добавите малко съпротива към тренировката ще трябва да измислите нещо. Ако се огледате, ще забележите, че всичко наоколо може да се използва за тренировка. Например куфарче с инструменти. Достатъчно тежко и в същото време достатъчно удобно за държане в ръка. Вие сте на ход. Какво още може да измислите?

 

4. Упражнете танците
 

На всеки е известна класиката на "Вилидж пиипъл" - YMCA. И по-точно характерният с ръцете танц. Опитайте се да направите почти същото, само че легнали на пода. След като легнете на земята, сложете ръцете си покрай вас. Използвайте ги, за да формирате буквите "I", "T" и "Y", като повдигнете леко тялото си. Задръжте между 15 и 30 секунди. Това е още едно хубаво упражнение за рекламите. 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване