България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

3 мита за смъкването на килограми, които трябва да забравите веднага

Прочитания: 121 1
16.08.2013 08:08 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Всяка година милиони хора се занимават с онлайн и офлайн проучвания в опит да се намери най-добрият начин за отслабване. Има купища полезна информация, която помага на хората да станат по-здрави. За съжаление, има и множество лоши идеи, които са опасно приети като факт. Те не могат да бъдат обхванати в една статия, но тук са три от най-големите митове, които вие ще трябва да забравите, когато започнете предизвикателството загуба на тегло.

 

Вдигането на тежести не е толкова полезно, колкото кардиото

 


1012507

Повечето хора мислят, че за да смъкнат килограми ще трябва да стават в 6 сутринта и да правят обиколки на квартала в продължение на един час. Вярно е, че кардио упражненията ще изгорят повече калории по време на тренировката, но трябва да се обърне внимание и на дългосрочните планове. Знаете ли, че за всеки килограм мускули, които добавяте към тялото си, ще изгорите 6 калории повече на час. Това има значение в голяма степен за смъкването на тегло, ако това е което искате. Освен това мускулите изглеждат по-добре, отколкото да сте кожа и кости. Работата с тежести трябва да бъде част от ежедневието ви.

 

 

 

Въглехидратите са лоши за вас


 

Диетата на Аткинс е отчасти виновна за този мит. Множество хора поемат в тази посока и мита се увековечава. Ето как стоят нещата: въглехидратите са важна част от дневния ви прием на хранителни вещества. Въглехидратите са един от основните източници на гориво и енергия за тялото. Наред с другите вещества, въглехидратите също помагат да се регулират нивата на захарта в клетките, на бактериите при разграждането на храната в стомаха, и на тялото да абсорбира калция. Разбира се, ако приемате в твърде много, това ще бъде вредно, но премахването на въглехидратите от диетата напълно ще бъде също толкова вредно. Ще трябва да намерите здравословния баланс.

 

 

 

Здравословната храна е скъпа

1012509

 

 

Това е една от най-популярните митове. Някои хора просто държат на своето и не могат да приемат, че сметката със здравословни хранителни продукти може да е по-малка, отколкото тяхната.  

 

Как става така здравословната храна да е по-евтина? Това се получава така, когато знаете какво и колко точно купите. Зеленчуци, например, не е нужно да са пресни. Замразените зеленчуци съдържат също толкова много хранителни вещества и всъщност издържат по-дълго, отколкото пресните, който трябва да се изхвърлят след няколко дни. Същото важи и за консервираните плодове. Ако искате да пестите пари в дългосрочен вариант, имайте предвид това.

 

Когато искате да отслабнете ще трябва да съобразите всяка част от живота си с това. Пътуването към заветната цел е дълго, но можете да го направите и забавно, за да не се откажете, и за да останете с новия си начин на живот.

 

 


Още от нас на фейсбук страницата ни.

Коментари
Най-нови
Най-стари
1
Desislava Georgieva20.08.2013 20:08:44
Същото важи и за консервираните плодове. nai-zdravoslovnoto :D
Отговори 0 0
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване