България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

3 мита за отслабването, които трябва да забравите

Прочитания: 161
19.03.2014 09:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Отслабването е мания, особено, ако погледнем през женската гледна точка на нещата. Покрай цялата тази суматоха и желание за префекти тела, се появиха много спекулации, чиято роля в света е единствено да пречат и заблуждават. Съветваме всички дами, които са се вманиачили на тема "външен вид", да избягват следващите 3 грешни твърдения.



Първо - избийте от главите си правилото, че за да свалите килограми, трябва да намалите приема на калории с 3500 на ден! Това число не знаем откъде се е появило, може би на някого му се струва подходяща граница, след която килограмите нахлуват с 350 км/ч. Е, не, няма такова нещо. Знайте, че при всеки човек метаболизма е различен, затова ограничаване в приема на калории до определен и всевластен брой е меко казано абсурден.



Второ - лишаването от храна също е често срещана грешка, която допускат дамите. Ако ограничите приема на храна от 3 на 2 пъти на ден, можете единствено да си докарате проблеми (например йо-йо ефект). Идеята тук е да ядете здравословно, а не ограничено.



Трето - не вярвайте на твърдението, че с фитнес не се изгарят мазнини, а само се трупа маса. От опит ви казваме - не е вярно. Освен това е доказано, че усилените тренировки в залата ускоряват обмяната на веществата със 7%. Което е повече от добра новина!

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване