България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

2-минутна тренировка

Прочитания: 385
22.09.2014 14:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: foter.com

Ако си мислите, че е невъзможно да се изпотите качествено само за две минути, дълбоко се лъжете. Трябва да опитате предизвикателството на Тод Дъркин. Планът, който той е съставил работи с цялото тяло и с различни мускулни групи...и то само за 2 минути. 

За да го направите се нуждаете само от две тежести и силна мотивация. Може да си изберете някоя надъхваща песен, с времетраене 2 минути. Така без да се разсейвате с хронометър ще можете да проследите времето си. 

Ето какво включва тренировката : 

- 5 лицеви опори, съчетани със скок;

- 10 вдигания на тежести на три опорни точки

- 15 клека, съчетани с тежести

1393875

В рамките на 2 минути трябва да направите всичко оказано. Ето и няколко напътствия:

Започнете от стартова позиция дъска. Направете лицева опора, като после бързо се изправите и скочите с ръце, протегнати към тавана. Върнете се в изходна позиция. Направете 5 повторения. 

За втората част от тренировката отново заемате поза дъска, като във всяка от ръцете държите по една тежест. Трябва да редувате издигането на дясна и лява ръка с тежести, докато се намирате на 3 опорни точки. Едно повторение включва и двете ръце. Направете 10 повторения. Трябва да съумеете да запазите баланса си. Поддържайте концентрацията си. 

За третата част от тренировката трябва да Застанете изправени, като държите тежестите в ръце. С вдишване издигнете тежестите над главата, а с издишване ги спуснете пред гърдите със свити лакти. Съчетайте изпъването на лактите с клякане до земята. Тежестите трябва да докоснат пода. Направете 15 клека. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: www.menshealth.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване