България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

12 всекидневни навика, които ви карат да остарявате (I част)

Прочитания: 169
15.08.2014 12:08 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Никой от нас не иска да остарява, да побелее или опада косата, да почне да ни боли всичко и да нямаме енергия за нищо. Това може да се забави с няколко годинки, ако намалите тези всекидневни навици, които предизвикват стареене.

Отпускате се. С течение на годините започвате да се отпускате. Спирате да се движите и започвате повече време да лежите или да стоите пред компютъра или телевизора. Това води до отпускане на мускулатурата и намалява енергията ви. Това ще ви накара да се чувствате постоянно сънени и недоспали и само с тренировка можете да преборите това.

Претоварвате се. Това е другата крайност. Постоянно работите допълнително и вместо да си почивате излизате да тренирате или да се видите с приятели и по този начин изтощавате тялото си допълнително. Трябва да намерите правилната пропорция между почивката и натоварването.

Махате мазнините от диетата си. В стремежа си да се храните правилно допускате една значима грешка - премахвате мазнините, които ви дават енергия и са ви нужни. От това страдат мускулите ви, които се стягат, намаляват своята големина и не са толкова работоспособни. Мазнините трябва да се намалят, а не да се премахнат.

Ядете много сладко. С годините започвате да се отпускате и да похапвате повече сладки неща. В сладкото няма лошо, то ви дава енергия и регулира нивото на кръвна захар, но когато се прекали, води до затлъстяване и дори може да доведе до диабет.

Пиете със сламка. Много от вас пият своите напитки със сламка, защото така смятат, че защитават зъбите си. Има малка доза истина в това, но пиенето често със сламка води до бръчки около очите, които са първия признак на състаряването.

Не спите достатъчно. Когато ежедневието ви е натоварено и искате да свършите възможно най-много неща, допълнителното време идва за сметка на съня. Често натоварените хора спят по 5-6 часа на ден, за да могат да свършат всички задължения. Това води до намаляване на енергията и сенки под очите, които ви добавят няколко годинки към видимата възраст.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: Naturalon
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване