България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

12 съвета как да преборим сутрешната умора (Част I)

Прочитания: 302
18.02.2013 09:02 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: sxc.hu

В разгара на какви ли не фитнес иновации, никога не е излишно да се обърнем към най-основните неща. А какво по-основно от ставането рано сутрин?



След като строшите вашия пръв приятел снууза, изпиете две кафета и направите нещо бързо за хапване, светът обикновено продължава да ви бъде все така крив.



A как да постигнете добри резултати (във всичко), ако денят ви започва куцо? Никак. Затова днес ще ви предложим 12 съвета (днес първите 6), как да си направите утро по-приятно и полезно.




1. Пийте вода

Вече писахме за това колко надценена е ролята на водата и как се завърта една индустрия, която кара хората да пият повече вода, без да имат нужда. С това на ум, все пак отчитаме и факта, че сутрин тялото ви е изкарало близо осем часа без вода. Определено чаша или две няма да са му излишни. Дори доста по-нужни от две чаши с кафе.



2. Будете се на естествена светлина

Ако искате да избегнете енергийния сутрешен срив, опитвайте се да се будите на слънчева светлина. Знаем, че това е почти невъзможно за някои професии. За тях препоръчваме да включвате всички налични лампи. Нищо не помага толкова добре на разсънването, колкото ударна доза светлина.



3. Петнадесет минути на открито

Дори и да тъмно като в катран, когато станете, опитайте се да прекарате малко време навън, преди да тръгнете за работа или да се впуснете в домашни задачи. Закусете на терасата или в близко заведение, разходете се, разходете и кучете. Ако нямате куче, вземете си, чудесни са!



4. Движение

Както споменахме в предната точка - разходете се. Нищо не е по-събуждащо от движението. Ако имате парк наблизо до вас, възползвайте се от него. Малко тичане пък ще сътвори чудеса с кръвообращението ви.



5. Медитирайте

Има хора, които се нуждаят от тишина и спокойствие. Затова малко йога медитация може да се окаже най-доброто решение за вас. Използвайте традиционни релаксиращи техники, писали сме доста по темата с йогата и може да прочетете доста в прикачените статии.



6. Игра

Да, да, времето сутрин ви е ценно. Нямате желание да го прахосвате. Ако обаче искате да сте релаксирани цял ден и да сте съзидателни, добре ще е да опитате нещо ново. Нещо, което ви правило щастливи в детството. Там, дълбоко във вас, още стои едно дете. Не е казано, че трябва да вземете колички и кукли. Може да играете с кучете, може с децата, може с гаджето, а може просто да се полюлеете в парка.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване