България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

10 храни, които намаляват холестерола

Прочитания: 169
22.09.2014 17:09 по статията работи: sportuvai.bg

Високите нива на холестерол са причинители на повечето съвременни болести, които измъчват населението на планетата. Холестеролът е виновен за сърдечно-съдовите заболявания и за наднорменото тегло, което пък води до ракови заболявания, диабет, депресия и много други здравословни проблеми. Докторите съветват редовно да си правите тестове за да се следи нивото на холестерола, преди да е станало късно. Също така те съветват да използвате тези храни, които доказано намаляват холестерола.

Овесена каша. Изследване от 2008г сочи, че всекидневната употреба на овесената каша намалява лошия холестерол.

Боб. Изследване на университета в Торонто сочи, че приемането на бобови растения 2 пъти седмично намаляват лошия холестерол и намаляват вероятността от сърдечен удар с 5-10%.

Ягоди. Този вкусен плод също намалява стреса, както и триглуцеридите, мазнина, която се намира в кръвта и вреди на сърцето и органите.

Зелен чай. Ако пиете по 1 чаша зелен чай дневно, в продължение на 2 месеца, ще намалите на половина нивото на холестерол в организма си.

Ядки. Бадемите, орехите, фъстъците и другите ядки също така намаляват нивото на лошия холестерол и увеличават нивото на полезния холестерол и полезните мазнини, които подпомагат работата на сърцето.

Вино. 1 чаша вино, 3 пъти седмично помага на организма ви да контролира нивото на холестерол и му пречи да се увеличава.

Какао. Може да пиете напитката, или пък да ядете шоколад, който е с високо съдържание на какао. Както и да го приемете, ще намалите нивото на холестерол с до 20%.

Зеленчуци. Всеки зеленчук, за който се сетите ще ви помогне да намалите нивото на холестерола в организма си и по този начин ще подобрите здравословното си състояние.

Ябълка. Изследване от 2013г. сочи, че 1 ябълка дневно може да намали нивото на холестерол с до 10%.

Слънчогледово олио. Може да ви звучи странно, но това олио намалява лошият холестерол, но пък го замества с вредни мазнини.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg 

Източник: mensfitness.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване