България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

10 удивителни факта, които ще усмихнат деня ви

Прочитания: 396
05.02.2014 12:02 по статията работи: Александра Цанкова

Източник: Youtube

Когато става сума за позитивни неща, винаги сме склонни да оставим спорта за мъничко и да се опитаме да ви зарадваме. Е, не сме го изоставили съвсем, след секунди ще се убедите сами. 

 

 

Сега ви казваме, че следващите 10 факта, усмихнаха нашия ден, така че няма как да ви ги спестим. Буквално преди малко научихме, че сме направени от звезден прах, че на 5-тия етаж на сградата на Върховния съд на САЩ се намира баскетболно игрище, а вече знаем и как да привлечем ягуар или пума, в случай че някой ден ни потрябва подобно зверче. 

 

 

Може би ви водим една обиколка, но ви даваме възможност да ни настигнете точно сега: 

 

 

10. Човешките тела се състоят от въглерод, азот и кислород. Тези елементи са създадени преди милиарди години от експлодиращите звезди при Големия взрив. Следователно ние всички сме направени от звезден прах.

 

 

9. Дик-дик са род африкански антилопи, които се съчетават, докато смъртта ги раздели. Мъжкият следва неотлъчно женската, маскирайки миризмата й, така че други мъжки да не я подушат.

 

 

8. Карлос Васкес притежава магазин за химичско чистене в Ню Йорк. Табела на магазина гласи: "Ако сте безработен и имате нужда от чист костюм за интервю за работа, ние ще го изчистим безплатно."

 

 

7. От 1945 г. насам Холандия изпраща на Канада 20 000 лалета годишно като благодарност за приютяването на холандското кралско семейство по време на ВСВ.

 

 

6. Видрите имат джобове, в които съхраняват храна и камъни за отваряне черупките на мекотели. Някои видри пазят любимия си камък цял живот.

 

 

1183388

 

 

5. Фредрик Джон Бор е автор на дизайна на култовата кутия на чипса Прингълс. Той бил толкова горд от творението си, че поискал да бъде погребан в такава. Прахът му е разпределен в две урни и една кутия Прингълс.

 

 

4. За да се отърве от телемаркетинг обаждания, мъж променил името си на Тим Ппппппппппрайс

Тъй като филтрите на интернет търсачки блокирали уебстраницата на колеж "Бийвър" (видра, жаргон за женски полов орган), учебното заведение се прекръства на университет "Аркадия".

 

 

3. Парфюмът на Калвин Клайн "Obsession" (мания) се използва за привличане на животни като ягуари, пуми и други, които изглежда харесват миризмата. Така продуктът помага на изследователите за по-точно преброяване на дивите животни.

 

 

2. На 5-я етаж в сградата на Върховния съд на САЩ се помещава баскетболно игрище с прозвище "Най-високият съд в страната"(игра на думи - в случая думата за съд и игрище е една и съща). Когато съдът заседава, чиновник предупреждава играчите да не вдигат шум.

 

 

1. Мозъкът се състои от 1 млн. неврони. Всеки неврон се свързва с 1000 други, което води до няколко трилиона връзки. С капацитет, равняващ се на 2,5 петабайта (10 на 15 степен), необходими са 300 години гледане на телевизия, за да се запълни.

 

 

Източник: 

 

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване