България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

10-те звезди със златни сърца

Прочитания: 664
22.07.2014 17:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: foter.com

Помагането на хора в нужда е чудесен начин за изразяване на смирение, любов, доброта и благородност, за всичко, което сте получили в живота си. Докато повечето знаменитости правят благотворителни дарения и помагат на другите, биват несправедливо обвинени като егоистични и безгрижни. Вярвате или не има много известни личности със златни сърца, които посвещават времето и парите си на множество каузи. Ето го и списъка на 10-те знаменитости със златни сърца. 

1341612

1. Мат Деймън

Мат Деймън е съосновател на water.org, сайт който има за цел да осигури чиста вода за развиващите се страни. Сйата има по-различен подход от множество неправителствени организации, които работят за осигуряване на проблема с водата, чрез дарения и микрокредитиране. Освен това Мат Деймън е привърженик на кампания, която помага в борбата със СПИН и бедността в третия свят. 

 

2. Тейлър Суифт

Тя е известна с благотворителната си природа. Дарила е много пари към многобройни благотворителни кампании, подпомагащи хора от третия свят. Плюс това е дарила балната си рокля, събирайки 1000$ за организация извършила търга. Тя дарява безплатни билети за концерти и обича да говори с феновете си. Тейлър Суифт излъчва добротата си, където и да отиде. 

1341609

3. Джъстин Бийбър

Той е една от най-младите звезди, който започва Believe Charity, организация подпомагаща други благотворителни организации. Джъсти Бийбър също така насърчава феновете си да помагат на хора в нужда. Каквото и да си мислят за него хората, Бийбър участва в редица благотворителни организации, за да помага на хора от целия свят.

 

4. Лейди Гага

През 2011 г., тя основава фондация, имаща за цел да вдъхновява младите хора да изградят по-добри общности. Лейди Гага подпомага множество организации, борещи се със СПИН. 

1341611

5. Даниел Радклиф

Той е една от тези знаменитости, които предоставят своята слава на благотворителни организации. Привърженик на Book Aid International и Lupus Foundation of America, той си сътрудничи и с организации, целящи предотвратяването на самоубийствата сред тинейджърите. Радклиф също се появява в множество социални реклами, с цел да обезсърчи хомофобията. 

 

6. Селена Гомез

Благодарение на таланта си, тя успя да изгради кариера като световно известна актриса и певица. Извън работата си, Селена участва в благотворителни дейности и различни екологични социални каузи. Тя е най-младият посланик на добра воля на УНИЦЕФ и пътува за повишаване на информираността на страдащите хора от Конго и Гана. 

 

7. Ник Кенън

Сред ежедневието да бъде предан съпруг и баща на близнаци, Ник Кенън успява да отдели и време за благотворителност. Той стимулира младите хора да помагат активно и основната му работа е насочена към децата. Понеже много обича деца, винаги е готов да помогне на тези, страдащи от бедност. Благотворителните му кампании и участия винаги са насочени в тази посока.

1341610

8. Брад Пит и Анджелина Джоли

Въпреки натоварената си програма, Брад и Анджелина са участвали в благотворителна кампании много преди да станат двойка. По-късно, започват фондацията Maddox Jolie-Pit Foundation, която се стреми да запази природните ресурси и да премахне бедността. Организацията и самите те са раздали милиони долари на многоорганизации от цял свят.

 

9. Джордж Клуни

Няма съмнение, че Джордж Клуни е звезда, с благ характер. И въпреки това е арестуван от полицията в Судан, за гражданско неподчинение, докато се е застъпвал за правата на хората в Судан. Той също дарява много пари, за различни кампании и е написал статия, призоваваща санкции срещу политическият режим в Судан.

 

10. Елън Дедженеръс 

Тя е една от най-симпатичните знаменитости. Като любител на животните, Елън подкрепя домове за малтретирани животни и такива кампании. Също така, тя дарява и много пари на Американският червен кръст и други благотворителни организации. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: celebs.amerikanki.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Flowin Bulgaria |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване