България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

„Невинните“ навици, които ви правят дебели

Прочитания: 167
10.07.2013 11:07 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Преустановете тези рутинни и неосъзнати навици, за да се поздравите с няколко килограма по-малко през оставащите летни дни.

 

 

1. Храните се, докато гледате телевизия

Когато сте вторачили поглед в екрана, цялото ви внимание е погълнато от тази дейност и губите контрол над всичко останало, което правите. Така неусетно стигате до дъното на купата с пуканки и тичате до кухнята за още едва по средата на филма.

 

 

2. Избягвате канатара

Да, истината може да е грозна, срамна и ужасяваща, но и мотивираща. Редовното претегляне ви дава възможност да следите показателите си и да си поставяте адекватни цели спрямо тях.

 

 

3. Пропускате хранене

Спестените калории се наваксват при следващото ядене, когато неизменно ще погълнете двойно повече от обичайното количество храна, а забавеният ви метаболизъм едва ли ще може да я усвои правилно.

 

 

4. Хапвате големите залъци

Доказано е, че хората, имащи навика да приемат храната под формата на големи залъци, консумират над два пъти повече от тези, които хапват малки късове и отделят повече врем за дъвчене.

 

 

 

5. Купувате храни с ниско съдържание на мазнини

Ако си мислите, че, купувайки храни, рекламирани като ниско калорични, правите услуга на тялото и здравето си, помислете пак. Ниското съсдържание на мазнини в подобни продукти почти винаги е компенсирано с по-големи количества захар и други вещества, по-вредни дори от мазнините. Те се усвояват много по-бързо и кара организмът ви да чувства глад след отрицателно време.

 

 

Нужно е съвсем малкa промяна, за да постигнете огромни резултати. Дерзайте!

 

 

Още съвети на нашата Фейсбук страница.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване