България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Ще кажа "да", ако ти кажеш "да"

Прочитания: 193
11.02.2013 16:02 по статията работи: Sportuvai.bg

Съпрузите дават клетва, ваъпвайки в брака, и си обещават един на друг да са заедно и в болест и в здраве. Това не са напразни приказки, а вече научно доказан факт. Учени от университета Пардю доказват, че партньорите влияят изключително силно един на друг, когато става въпрос за здраве и здравословен начин на живот.



"Брачните ангажименти явно включват и готовността на хората да се променят за в посока към по-добро здраве", казва Мелиса Франкс, асистент-професор и автор на проучването. "Женените хора могат
пряко и косвено да повлияят на техните партньори да подобрят здравното си поведение".

 

Франкс, която изучава барка стига до още едно заключение. "Ако единият партньор се опитва да се промени към по-добро, а другия не го подкрепя, то това влияе пагобно на резултатите. Същото важи и в обратната посока. Ако двамата се подкрепят могат много по-лесно да отслабнат и влязат във форма". 

 

Въпреки това мъжете и жените не реагират по един и същи начин на предизвикателствата. Изследваните мъже например, били по-малко уверени във възможността да отслабнат, ако жените им не се включат. Жените от своя страна били изненадани от упражненията, които трябва да извършат заедно.

 

"Въпреки това, съпружеската солидарност води до страхотни резултати в грижата за дравето. Готовността за промяна е генерирана от мъжете, но е невъзможна без по-последователно действащите жени", завършва Франкс.

 

Нека вдъхновението бъде с вас и на: www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване