България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Шампионата Фуутура-Олимпик откри сезона за тенис на корт

Прочитания: 33
25.03.2014 12:03 по статията работи: Боян Кърпачев

В неделя се проведе първия турнир Фуутура-Олимпик

В слънчевия неделен ден на 23.03. се проведе първия турнир Фуутура-Олимпик от едноименния шампионат – с оставащи 4 турнира до края на месец май. Организаторите Сдружение Фуутура и комплекс Олимпик спорт – също и със съдействието на Клик енд плей – определиха предварителна схема от 21 участници, разделени в 7 групи по трима.

Мачовете се играха до 6 гейма и победителите от всяка група + най-добрия втори оформиха четвърт-финалистите. След пълен жребий на тази фаза (за разлика от жребия за групите, където имаше поставени играчи – по точковата система за аматьорски тенисисти на Клик енд плей) се стигна до елиминационните мачове – фаворитите Борислав Митков и намиращия се във феноменална форма Едиз Батран (с 4 поредни финала преди този турнир) попаднаха в различни потоци и можеха да се срещнат едва на финала; съответно те леко преодоляха съперниците си Стелиян Петко и Явор Клячев.

В другите две двойки след 0:3 Антон Кирилов се отказа срещу Андон Терзиев, а Пламен Кьосовски отстъпи пред Атанас Буглов в поредния оспорван и непредвидим мач от турнира. Изненадващо за елиминациите не се класираха показалите отличен тенис адаши – Емил Хинов и Емо Илиев – след като бяха надиграни в своята група малко изненадващо от по-младия Стелиян Петков.

Още за събитието можете да прочетете тук.

Заявки за участие в следващия турнир на Фуутура-Олимпик – на 13.04.2014 г. вече се приемат на 0887883980 и footura@dir.bg, както и в сайта на Клик енд плей

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване