България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Танцова Формация "Софистик-Живо"

Прегледан 498 пъти
Бъди първият, ДОБАВИЛ В ЛЮБИМИ
Адрес: София, Народно читалище "Бъднина" - гр. София, ж.к. "Младост" 2, до бл. 22
Тел.: 089/792 75 64, 088/990 27 30
Email: sofistik_jivo@abv.bg
Подходящо за деца на възраст от 7-12, 13-18 години
Условия за хора с увреждания: НЕ
Спортове
Танци | Народни танци | Модерен балет
Обща информация

Танцова формация „Софистик-Живо” обединява близо 30-годишната творческа традиция на Фолклорна формация "ЖИВО" и 10-годишните постижения на Балет "СОФИСТИК" в областта на модерното танцово изкуство. Името носи послание за уникалния творчески почерк - ведро, жизнено, стимулиращо, нестандартно и търсещо изкуство.

 

30-годишния опит на ръководителите и хореографите е показал многократно, че колкото по-богат и разнообразен е репертоарът на Формацията, толкова по-способни стават младите танцьори. За нас е наистина важно всеки да намери своето място, своя стил в танцовия свят, затова постоянно залагаме на различни, познати и по-неизвестни, стилове и жанрове.

 

Важно е всеки танцьор да се докосне до традиционното - българските народни танци и фолклор; характерните танци (танци на народите). Формацията е една от първите в България, които обръщат поглед към фолклора през призмата на модерното танцово изкуство - така се ражда модерната интерпретация на фолклор. Стъпвайки на основата на традицията, ние превъщаме фолклора в нещо различно, ново, модерно и по-лесно разбираемо за младите хора!

 

И тъй като живеем в един модерен свят, с постоянно развиващи и променящи се тенденции в сферата на танцовото изкуство, искаме винаги да бъдем актуални  и в крак с времето! В обучението си залагаме изключително много и основно на модерните танци - модерен балет, модерни и съвременни танцови техники; улични и хип-хоп танци; k-pop танци; танцов театър и танцово шоу; MTV dance  и класически балет.

 

Сами може да решите кой стил е точно за вас. А ние ще ви помогнем да откриете това, като ви запознаем с тънкостите на различните измерения на танцовата техника, била тя модерна, класическа или фолклорна!

 

Школата разполага с три зали:

 

Зала 1 - Народно читалище "Бъднина" - гр. София, ж.к. "Младост" 2, до бл. 222

 

Зала 2 - Културен център "Люлин" - гр. София, ж.к. "Люлин" 3, бл. 324-325П

 

Зала 3 - Зала за изкуства "Софистик" - гр. София, ж.к. "Люлин" 6, бул. "Джавахарлал Неру" 28. Силвър Център, ет. 2, офис 60

Локация на картата
Съобщи за неточност
Статии за това място за спортуване
подобни места за спортуване
World Class Fitness&Spa  9 |
Център за аеробика "Jump In"  8 |
Зала за традиционни и модерни изкуства "Софистик"  8 |
Студио за спорт и танц "Елиас"  17 |
4
Всички места за спортуване
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!