България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Стартира мащабно изследване и промотиране на здравословни практики в спортните клубове

Прочитания: 674
14.07.2015 17:07 по статията работи: Sportuvai.bg

Международна мрежа от организации стартира мащабно изследване на състоянието на учебни заведения, спортни клубове и други спортни организации по отношение на използваните здравословни практики при задаването на учебните занимания по спорт и тренировъчно-състезателния процес.

 

Проектът е финансиран по програма Еразъм + и включва организации от 4 различни държави – Италия, Кипър, Гърция и България. След началния етап на проекта, в който ще се събере информация за съществуващите практики в тези държави – чрез различни способи като анкетни карти, позоваване на различни изследвания и стратегии и др.

 

Ще се пристъпи и към научно-експерименталната част от проекта, в който са предвидени експериментални тренировки в спортни клубове по различни видове спорт (футбол, волейбол, тенис и баскетбол), оформяне на стратегии за здравословно и спортно хранене, кампании по стимулиране на неактивни хора да спортуват и социални дейности на самите спортни клубове, създаване на ръководство за подобряване и развитие на здравословните практики… Спазвайки един от принципите на кампанията Move your body, move your life!

Пълния маериал може да прочетете тук

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване