България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Секс позите, който всъщност са и полезни упражнения

Прочитания: 308
18.03.2014 16:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Секси, секси

Източник: Thinkstock/Guliver

Определено една "тренировка" в леглото, не може да се сравнява с един час на пътечката, но все пак има пози, които натоварват определени групи мускули дотолкова, че да ви откажат от фитнеса на другия ден.

 

 

1. Кучешката 


В тази позиция, се натоварват мускулите на торса, защото жената трябва да се стабилизира на ръцете и краката си. Като в същото време се усеща и напрежение върху четириглавия мускул и седалищните мускули. Може да се използва и модификацията на тази позиция (с ръце на стената), за да се натоварят раменете.

 

2. "Каугърл"


Когато жената "язди" партньора си, обикновено краката и са свити в коленете и така се натоварват бедрата и мускулите на долната част от тялото. Промяната на тази позиция води до натоварване на още мускули. Ако жената стъпи на крака, се получава така, сякаш се правят клекове. 

 

3. Мост


Тази позиция е една от най-трудните за жената. Тя "тренира" бицепсите, трицепсите, коремните мускули, седалището, бедрата и прасците. Но сексолозите казват, че ако жената не е достатъчно силна, няма как да се задържи в тази позиция дълго време. 

 

4. Арка


Много подобна на позата мост, тази поза натоварва почти същите мускули. Не се използват мускулите на ръцете, защото жената се е подпряла на раменете си. Натоварването върху останалите мускули е по-голямо, защото се използват по-малък брой от тях за запазване на баланс. Определено по-безопасна от моста.

 

5. Напад


Нападите сигурно са неприятни във фитнеса, докато треньора крещи за "само още 5", но в спалнята е друго. Както подсказва самото име, жената е върху мъжа. Единият крак е пред нея, а другият – нея. Точно както се прави напад. Тази поза е идеална за бедрата, предната част на крака, сухожилията и дупето. Освен това, се натоварват и стабилизиращите мускули, защото е трудно задържането в такава позиция.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване