България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Салса звездата Леон Роуз за българските танцьори: "Уау!"

Прочитания: 357  8
27.03.2013 15:03 по статията работи: Александра Цанкова

Срещнахме се с него на Третия национален салса конгрес в Стара Загора и нямаше как да не си поговорим лично...

Леон Роуз е един от най-креативните и вдъхновяващи персонажи на международната салса сцена. Неговият стил излъчва ентусиазъм и отдаденост на танцовото изкуство. Доказателство за огромния му талант са редицата награди, които печели през последните години: 2000 UK Bacardi Salsa, шампионата "2001 Salsa Club", както и редица международни състезания. Карибският произход на Роуз е причина за свободолюбивия му дух и голямата любов към движението.

 

Като инструктор по салса Леон Роуз обръща внимание на всеки аспект на танца и насърчава учениците си да откриват вдъхновението и красотата, които той притежава. От Австралия през Мароко до Пуерто Рико - Роуз открива очарованието на танца и се опитва да го предаде на целия свят. Защото салсата е магия, тя е начин на живот!

 

Леон Роуз бе специален гост на Третия национален салса конгрес и там имахме честта да поговорим лично с него. Какво е нивото на салсата в България и какви са впечатленията на Леон Роуз от страната ни - четете в следващите редове.

 

 

За първи път ли сте в България? 

 

Не, бил съм тук много пъти. Първото ми посещение беше във връзка с First Fanta Festival преди 8 години. Посещавал съм го още 4 пъти, бил съм на Салса фестивал в Шумен преди 2 години и сега съм тук. За първи път гостувам на Памбос.

 

 

Как решихте да се присъедините към Третия национален салса конгрес?

 

Познавам Памбос от много години. Както аз го каня на моите събития, така и той ме е канил. За съжаление работата все ме задържаше и не ми позволяваше да се присъединя към Националния салса конгрес. Щастлив съм, че тази година успях. 

 

857857

 

Харесвате ли България?

 

Да, много, затова продължавам да идвам тук. 

 

 

Как ви се струва салса общността в България?

 

Страхотна е! Помня първия път, когато бях тук, помня и нивото на танцуващите преди 8 години и то не беше особено добро. А сега - уау! Приятно съм изненадан от развитието на танцуващите, всяка година нивото се покачва. Салса общността в България израсна много за последните години.

 

 

Ще се върнете ли пак у нас? 

 

Определено! Все още не знам кога, но се надявам другата година отново да съм тук. 

 

 

Какви са проектите ви в момента, с какво се занимавате?

 

Аз съм от Лондон, живея в Париж и на двете места правя собствените си шоупрограми "Agua" и "SOS" (Stars of Salsa). Постоянно съм на път. През седмицата съм между двата града, а уикендите посещавам конгреси като този.

 

 

Бихте ли казали няколко вдъхновяващи думи за салсата?

 

Ако някой е виждал последните ми шоута, ще осъзнае, че няма ограничения в салсата. Много хора вярват, че трябва да се танцува по определен начин. Но знаете ли, аз казвам на всички хореографи и танцьори: Поемете риска и направете нещо неочаквано, правете това, което чувствате, а не това, което смятате, че хората искат да видят. Това е единствения начин да се развиваш и да успяваш.

 

 

 

Още много салса и много латино настроение може да намерите и във фейсбук страницата ни - <<facebook.com/Sportuvai.bg>>

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване