България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Невероятното влияние на нездравословния живот върху лицето на една жена

Прочитания: 353
25.02.2014 12:02 по статията работи: Боян Кърпачев

Източник: changemyface.com

Въпреки постоянните предупреждения за вредите от нездравословната храна, цигарите и алкохола, малко хора се замислят за дългосрочните последици за здравето. Някъде дълбоко в съзнанието си, всеки знае за оцветяване на зъбите от червеното вино или цигарения дим, или за добавените килограми от излишните въглехидрати, но дали това служи за знак "стоп"? Най-вероятно не.

42-годишната журналистка на свободна практика Анна Магий, въпреки леките признаци на стареене и инжекциите с ботокс, на които се е подложила, решава да направи експеримент и да покаже на света как би изглеждала след 10 години, ако промени начина си на живот. За целта тя моли съдебен
художник портретист да изготви цифрови изображения за това как би изглеждала, ако системно злоупотребява с алкохол, цигари и вредна храна.

Ориоле Принс създава три прогнозни изображения на Магий, показващи лицето й след едно десетилетие на пушене една кутия на ден, питейна две чаши вино (пак на ден), или ежедневното ядене на захар, сладкиши, нездравословна храна и рафинирани въглехидрати.

Ориоле използва за основа знанието за вредите от описаните пороци.

Алкохолът (под формата на 2 чаши вино) причинява подпухнали, зачервени очи, оцветяване на зъбите, разширени капиляри по бузите. Излишните калории от алкохола ще доведат до нови мастни депа и двойна брадичка. Ето как би изглеждала журналистката след 10 години редовна (зло)употреба на алкохол:


1202924

 

Цигарите доказано състаряват кожата. 20 цигари на ден са достатъчни да намалят драстично притока на кислород до кожата на лицето и то се покрива с дълбоки бръчки. Зъбите пожълтяват, а лицето довбива сивкав отенък. Всички тези описани белези дават вид на много тежък живот. Ето как би изглеждала Анна Макгий, ако в продължение на следващите 10 години пуши по кутия цигари на ден:


1202925

 

Единственият от трите варианта, при който кожата е относително опъната е при системното прекаляване с хляб, сладки и паста. Рафинираните въглехидрати и захарта влияят на колагеновите влакна и ги карат да губят своята сила, гъвкавост и еластичност. Така кожата увисва и става по-уязвима към вредното въздействие на слънцето. Вижте восъчната кожа и надебелялото лице на Анна след десетилетие на нездравословна храна:


1202922

 

В заключение, никой не е застрахован против остаряване. Но последиците от нещата които правим сега, никога не са изглеждали толкова видими за простото око, колкото тези портрети. За да видите разликата, ето как би изглеждала Анна според съдебната художничка, ако старее здравословно:

 

1202926

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване