България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Наистина ли искате да изпиете това?

Прочитания: 428 1
24.09.2013 14:09 по статията работи: Sportuvai.bg

Ужасяващи факти за колата

Източник: Thinkstock / Guliver

Колата – любимата на всички газирана напитка, сладко изкушение, глътка прохлада в летните жеги, източник на енергия в напрегнатото ежедневие, идеалната добавка към сочния бургер, препарат за почистване на тоалетни. Как ви се струва, а? Колата има още много изненадващи приложения. Прочете кои са те и се сетете за тях следващия път, когато соите пред щанда с газирани напитки в супермаркета.

 

 

 

Почиства замръзналите стъкла на колите

 

Едно кенче кола решава проблема със стърженето на заледеното предно стъкло.

 

 

 

Успокоява болката при опарване от медуза

 

Спомняте ли си онзи епизод на "Приятели", в който Моника имаше неприятно преживяване с медуза, а след това може би още по-неприятно преживяване с урина. Е, тази телесна течност далеч не е единственият лек при злополучен допир с морския обитател.

 

 

 

Почиства прозорци

 

Залейте прозорците си с кола и след това ги избършете с влажна кърпа. Ще светнат така, сякаш са чистени с професионален препарат. Със същия успех можете да почистите и фаянса в банята.

 

 

 

Бори се с паразитите по растенията

 

Ако всяка пролет реколтата ви бива нападната от безпощадно нашествие на паразити, отново може да се обърнете за помощ към добрата стара кола. Поставете малки съдчета с течността в цялата градина. Захарта в течността ще привлече вредителите, а киселините ще ги убият.

 

 

 

Премахва неприятната миризма

 

Жена ви най-вероятно не ви пуска вкъщи след редовния риболовен уикенд заради нетърпимата смрад, носещата се от дрехите ви, толкова упорита, че дори след три изпирания облъчва целия ви дом. Ето и изход от ситуацията. Не, не си търсете друга жена, която да проявява повече търпение в грижата за риболовните одежди. Просто прибавете малко кола към мръсното пране, а пералнята ще свърши останалата работа.

 

 

 

Накъдря косата

 

Оставете едно кенче кола отворено за една нощ. На следващата сутрин го изсипете върху косата си. Изчакайте няколко минути и намачкайте гривата.

 

 

 

Облекчава лапичките на домашния любимец

 

Лапичките на кучето ви се износват много бързо, а това причинява доста болка на любимото животинче. Подарете му възстановяваща спа процедура Поставете лапичките на любимеца в кола за двайсет минути и крачетата му ще бъдат облекчени и напълно излекувани.

 

 

 

Ако смятате, че не е нормално да консумирате напитка, която се спрява също толкова добре  премахване замърсяванията в банята, колкото и с утоляван на жаждата, откажете колата. Ако все още не сте убедени в съмнителните качества на тази напитка, изгледайте това видео, демонстриращо разрушителното влияние на колата върху черупка от яйце. Както и авторите на клипа припомнят, черупката на яйцето е изградена от фосфор, калций, натрий и други елементи, присъстващи и в човешкото тяло. Вижте обаче какво им се случва за една година.

 

 

 

 

 

Още от нас ще намерите на  Фейсбук страницата ни.

Коментари
Най-нови
Най-стари
1
Mladen Boev25.09.2013 13:09:18
да не забравяме че този експеримент е продължил 1 година в която тази 1 година яйцето е било в постоянен контакт с Колата ... За да се случи това с човешкия организъм значи трбва да се наливаме 24часа в денонощието с кола в продължение на 365 дена ! А дали е това възможно П.С. Проста ЛОГИКА
Отговори 0 0
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване