България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Може ли този тест да определи продължителността на живота ви?

Прочитания: 690
03.12.2013 15:12 по статията работи: Елена Стайкова

Източник: www.foter.com

Опитайте следното: седнете на пода, след което се изправете, без да си помагате с ръце.

 

 

Как се справихте? Според проучване на европейски здравен журнал, способността или неспособността ни да направим това упражнение може да покаже приблизителната продължителност на живота ни.

 

 

Учените изследвали повече от 2000 души на възраст между 51 и 80 години. Участниците били оценявани с 10-точкова система, като за всяко сядане и изправяне без помощна опора получавали по 5 точки, а за всяко използване на опора им била отнемана по една точка.

 

 

Резултатите: участниците, които имали между 0 и 3 точки, били 5-6 пъти по-застрашени от възможността за по-кратък живот, отколкото тези с 8 до 10 точки.

 

 

По какъв начин способността ни да сядаме и да се изправяме се свързва с продължителността на живота? Гъвкавостта, балансът, мускулната сила и координацията на тялото са важен индикатор за цялостното здравословно състояние и допринасят за удължаването на живота. Освен към аеробните упражнения, тренировката ни трябва да е насочена и към развиването на тези умения.

 

 

Не се паникьосвайте, ако не успеете да преминете теста. Това не означава, че ще умрете, а по-скоро, че трябва да работите над гъвкавостта си. Започнете още от днес.

Източник: www.menshealth.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване