България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Колелото – моят най-добър приятел

Прочитания: 317
18.04.2013 16:04 по статията работи: Ралица Стоянова

Ралица е русото изкушение в екипа на inews.bg. Вдъхновена от статията за колоездачите в България, нашата колежка реши да сподели за своята сакрална връзка с колелото.

 

На 4 или 5 години съм. Тъкмо са ми купили първото колело и майка ми ме придържа, докато се уча да го карам. Така изглежда един от най-хубавите ми детски спомени.



Трудно се научих, но после не се разделях с него. Като пораснахме, с брат ми ни купиха общо колело – червено "Balkan"-че. Голям бой падаше кой да го кара. Веднъж ме блъсна кола, докато бях с него (нищо сериозно), а брат ми се притесни, че му изкривих каплата.



Като тинейджърка карах колелото на баща ми – тъмносиньо и с мъжка рамка. След това отидох да живея в София и доста време нищо не карах. След една седмица в Мюнхен обаче, където всички карат колела – студенти, мъже с костюми, жени в офис поли.... пак много ми се прииска да се кача на велосипед.

 

01b7641b-1bbb-3d63-d624-c3c8550f848b

Водена от това си желание, за рождения си ден миналата пролет си купих колело – ретро, розово и чудесно! Цяла пролет и лято прекарах на него. До предишния ми офис отвеждаше алеята по "Борис III" - 7 км кеф на отиване и толкова на връщане.



Купих си кецове, с които да карам колелото. Не се отказах от токчетата, които нося в кошницата (бяла, родителите ми ми я донесоха от Полша, защото в София намерих само черни).



Малко съм разсеяна, но хората и по улиците, и по тротоарите ми правят път. Всички (без много сърдитите) се радват на розовата Холи (да, кръстила съм колелото си).

 

e83f49af-6098-f464-5705-183ab214337b

 

Много си липсваме в студените месеци. (Не съм от тези, които карат в сняг и лед, признавам).



Вчера за пръв път тази година и за пръв път в новия офис отидох с колело до работа. Преживяването сутрин е много свежо. Не толкова свежо обаче е да разбереш, че в гаража на огромната бизнес сграда, в която работиш, няма конкретно обособено място за колела. Те се оставят плътно едно до друго в малък коридор, който побира точно четири велосипеда.



Е, не е гот! Аз няма да сляза от колелото, но, за да се убедят още хора да се качат, трябва да се осигурят необходимите условия за това. Пожелавам си/ви го!



А ние с Холи отиваме пред Народния. Една - две плодови бири са позволени за колоездачите.:)

 

 

9117731c-8184-b7c8-0f8e-a419a8d7bfa4

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване