България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как се става фитнес маниак?

Прочитания: 207
30.09.2013 11:09 по статията работи: Sportuvai.bg

Съвети от експерти

Източник: inm.com

Има хора, които въпреки забързаните си графици, не пропускат тренировка. Нито за ден. Поздравяваме ги, без разбира се да подкрепяме прекалената пристрастеност. Ако и вие си мечтаете да притежавате същата мотивация, инструктори дават съвети за това как да я придобиете.

 

Том Холанд, знаменитост във фитнес средите, експерт в спортната психология, обяснява как да превърнем тренировката в неизменна част от живота си:

 

Ставайте по-рано

Така ще имате повече време за себе си и тренировката си. Ако спортувате по едно и също време всеки ден, ще добиете навик. Така че - навивайте алармата поне с 30 мин по-рано.

 

 

Дайте си 6 седмици

Градска легенда разказва, че са ни нужни 21 дни, за да превърнем дадена дейност в навик. За тренировката ще ви трябва двойно повече време.

 

 

Открийте своя спорт

Ако нещо в тренировката ви куца, променете го. Имате огромен избор от упражнения и тренировки, открийте тази, която ще ви кара да заплувате в свои води.

 

 

Вземете си треньор

Независимо колко опит имате във фитнес залата, фактът, че четете тази статия означава, че не сте превърнали спорта в начин на живот. Съветваме ви да потърсите помощ в лицето на професионален треньор. Освен насоки за правилна тренировка, той ще ви даде и нужната мотивация да не се отказвате.

 

 

Направете го удобно

Преди всичко мислете за личната си удовлетвореност. Изберете фитнес зала в близост до дома, офиса или в част на града, която обичате да посещавате.

 

 

Следва продължение...

 

 

 

Още от нас ще намерите във Фейсбук.

 

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване