България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

И спортистите са секси, Спортс Илюстрейтед!

Прочитания: 1220  35
14.02.2013 14:02 по статията работи: Sportuvai.bg

Нека поговорим малко за последното издание на Спортс Илюстрейтед, което е посветено на банските костюми.

 

804785

 

Фотосесиите са правени в Австралия, Чили, Китай, Испания, Лас Вегас и Намибия.  17 моделки и 4 спортистки застават пред камерата, за да преставят банските, а най-впечатляваща е сесията на Кейт Ъптън за корицата, заснета в Антарктика. И тъй като много ни харесаха, ще ви ги покажем всички в нашата фотогалерия.

 

На нас обаче ни направи впечатление още нещо. Все повече спортни издания (и не само) залагат на женската привлекателност. И за тази цел те използват предимно модели. На пръсти се броят спортистките, които застават пред обектива като еталон за красота. Да не говорим за пълното пренебрегване на мъжете и спортистите в частност.

 

Да се позира в оскъдни дрехи е нещо, което всички състезатели, а не само на жените атлети могат да направят, за да подобрят имиджа си и призванието си, като спортисти. Освен това трябва отдавна да сме оставили зад гърба си стереотипите, че атлетичните жени не могат да бъдат секси. Доказателството идва в лицето на сърфистката Алан Бланчард, позираща за изданието. А да не говорим за спортистите, които не биха имали нищо против да се изфукат с мускулестите си тела.

 

804818

 

Запитани за липсата на позиращи мъже, от списанието отговарят, че ще изгубят част от хетеросексуалната си мъжка аудитория. Това е съвсем в реда на нещата, но от списанието твърдят, че и 18 милиона жени купуват броевете им.

 

804812

 

Според Ерин Раян от Jezebel, Раян Лохте трябва да намери място в списанието, може би не на корица, но със сигурност да го има. И споделя мнението си, че той е "най-секси тъпанар в Америка", нескривайки ненависта си към част от постъпките му. "Въпреки, че е идиот, той трябва да се появява в списания като това", допълва тя, за да чупи предрасъдъците, както чупи рекордите.

 

804800

 

Още от нас и във Фейсбук.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване