България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Защо след тренировка ни се прави секс?

Прочитания: 242
27.03.2014 16:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Защо, защо...

Източник: Thinkstock/Guliver

Говори се, че след спорт, практикуван в зала или извън нея, се засилва сексуалното желание. Колкото и да сме изморени, палавите фантазии нахлуват в съзнанието ни, без да се интересуват от състоянието на тялото ни. Защо това е така?

Мъжкият хормон


Обяснението включва както физически, така и психически причини. От гледна точка на физиологията главна роля играят нивата на тестостерон, които се повишават при физическа активност. И преди дамите да са прибързали със заключенията, че говорим за мъжки хормон (съвсем вярно), ви казваме, че това не означава, че той не се произвежда и от женските тела. В доста по-ниски количества, разбира се.

Секс коктейл


Освен тестостерон, след тренировка в тялото се забелязва повишено отделяне на адреналин и ендорфини - виновниците за възбудата и оргазмите. Коктейлът от изброените 3 компонента ни превръща в малки секс животинчета. Или пък големи...

Забележка!


Прекалените тренировки могат да доведат до обратния ефект - загуба на сексуалното желание. Така че няма как да не споменем, че трябва да си знаете мярката!

 

В случай че просто ви се прави секс и искате да избегнете тренировката, разберете кои са секс позите, играещи успешно ролята на упражнения.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване