България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

В клиника срещу зависимости заради диетична кола

Прочитания: 342
17.10.2013 13:10 по статията работи: Sportuvai.bg

Повечето хора влизат в клиниката за лечение на зависимости, за да се отърват от проблеми с алкохола или наркотиците. Този случай е малко по-различен. Дарън влиза в клиника, за да се изправи срещу над 20-годишна зависимост от Diet Coke.

 

Дарън Джоунс, на 38, от Манчестър консумира по 6 литра Diet Coke на ден. Неговото газирано пристрастяване му струва около 230 лева на седмица. За първи път започва да се пие кола, когато е едва на 13, но когато зъбите му пожълтяват от сладката версия на продукта, той преминава на диетична напитка. Той споделя, че в началото това не е кой знае какъв проблем. Освен че за кратко време натрупал доста килограми.  

 

Нещата се влошават с годините. Дарън е диагностициран с диабет и високо кръвно налягане, а увеличеното тегло вече му пречи да се придвижва.  Скоро след това загубил и работата си като таксиметров шофьор.

 

 

1076600

 

 

Джоунс има връзка с 33-годишната Паула и имат две деца - Аби (7 г) и Джеймс (6 г).  

 

С годините Дарън придобива страха, че пристрастяването може да му коства любовта на най-близките и семейството. "Когато пристрастяването е толкова силно е наистина притеснително. Признавам, че бих се замислил какво да взема със себе си на пуст остров, ако трябва да избирам между диетичната кола и Паула".  С осъзнаването на проблема той взима решението да отиде в клиника или лагер, където няма на разположение неограничени количества от напитката.

 

Паулина е положила много усилия да помогне на Дарън да се отърве от навика. Дори е прибягвала до лъжи, за да не му донесе. Не така е с приятелите му обаче. Сестрата на Дарън му подарява двулитрова бутилка и чехли за коледа, докато група от негови "приятели", както ги нарича Паулина, му подарили възглавница, пълна с 12 кенчета за рождения ден.

 

Той се е обърнал дори до компанията - производител, но от там му отвърнали, че "може да я разрежда с вода, за да намали ефекта, но това ще доведе до разваляне на вкуса". В това са наистина прави! 

 

 

 

 

 

Още от нас ще намерите на фейсбук страницата на спортуващите.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Derida  Dance Center  17 |
4.83
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване