България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Вибратори с тъмно минало

Прочитания: 282
06.12.2013 10:12 по статията работи: Sportuvai.bg

Преди употреба прочетете историята

Източник: http://lipmag.com

Първият вибратор се появява в средата на XIX век, но днес употребата му се различава значително от тази, за която е било предназначено създаването му. Първоначалната мисия на уреда е била медицинска и се е използвал при тежки случаи на емоционални сътресения при жените. Не се смейте, казваме ви истината. С течение на времето вибраторът започва да играе ролята на помощно средство при сексуални проблеми, смятало се е дори, че употребата му лекува здравни проблеми, разграничаващи се от породените в спалнята.



Вибраторът претърпява драстична метаморфоза през последните 20 години. Главните бариери, с които се справя успешно, са предимно психологически (мъжки стереотипи и културни разбирания). Днес вибраторите се приемат като съвсем естествена част от живота ни и се използват редовно... от представители и на двата пола.

 



1129250Вибраторът тогава

 

Първият механичен вибратор прави своя дебют през 1869-та (не знаем дали последните две цифри от годината са просто неволно съвпадение) и представлява въртящ се цилиндър, намиращ се под маса с дупка. Точно този модел се е използвал за лечение на жени, изпаднали в нервни кризи. Още за вибраторите от преди повече от век, можете да научите при колегите от Div.bg.

 

 

 

 

1129251Вибраторът после



След като дебютира в едни от първите порно филми през 1920 г., вибраторът добива по-широка популярност. През 60-те и 70-те години на миналия век настъпва Ренесансът за палавия уред и той бива приеман подобаващо сред обществото, като лечебната му фукнция остава назад в класацията на причините за използването му.  

 

 

 

Табутата около женската сексуалност са изобличени чрез популярната култура в книги като "Сексът и необвързаната жена" и писателки като пионерката в сексуалното образование Бети Додсън.


 

Вибраторът сега

 


От 90-те години на XX век започва да се говори за вибратори още по-свободно, за което помага "Сексът и градът", шоуто на Опра Уинфри и дори статии в Ню Йорк Таймс. Това води до повече открити дискусии по темата за правото на жените да употребяват вибратори. Разказът ни приключва с щастлив край в наши дни, когато много хора приемат вибратора като неразделна част от сексуалния си живот.

 

 

1129256

 

 

Наздраве за секса, психическото здраве и свободния избор! А сега да се залавяме за работа и спорт.


Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване