България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Боксьор записва 51-ва загуба. Обещава да продължи

Прочитания: 165
06.03.2014 17:03 по статията работи: Боян Кърпачев

Източник: SWNS

Eдна от култовите реплики на боксьора Роки Балбоа гласеше, че нещата не се свеждат до това колко силно можеш да удряш, а колко силни удари можеш да поемеш и въпреки това да продължиш да се движиш.

Британецът Робин Дийкин (Rockin' Robin Deakin) явно е почерпил вдъхновение от тази фраза, защото при все че е записал 51 загуби подред в боксови двубои, възнамерява да продължава да се занимава с този спорт.

27-годишният състезател в полусредна категория претърпя поражение от поляка Даиан Лаунижак. Това го прави може би най-лошия боксьор Великобритания.

"Токова пъти са ми разбивали увереността, че чак не знам какво да правя. Вярвам, че имам талант, но просто не мога да изляза от традицията", пише Робин след загубата.

"Боксът е станал моята идентичност и тренирам здраво, аз да се подготвя. Просто традицията ме налегна. Благодаря на всички, които ме подкрепиха. Аз ще изляза на ринга отново. Няма да се откажа от бокса". След това обвини собствените си нерви за поражението по точки в Лондон.

"Страшно много ми се струпа на главата напоследък. Хвърлих доста труд. Нуждая се от добър треньор. Трябва да подобря общото и психическото си състояние. Напоследък доста страдам от нерви", добавя той.

Дейв Мърфи, мениджър на боксьора, казва: " Робин имаше възможност да докаже колко струва, и аз мисля, че той се доказва с всяко свое действие".

Боксьорът от Есекс се прехвърля при професионалистите през 2006 г. след 40 победи от 75 срещи при аматьорите. Оттогава той претърпява само загуби.

Сега Дийкин се състезава под флага на Малта, защото британския боксов борд отнема лиценза му през 2012 поради загриженост за здравето му.

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване